Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug dukket ikke opp i Oberhof, får 17 000 i bot

- Det er sløvt, sier landslagssjefen.

SENT UTE: Petter Northug var ikke tilstede da det norske laget ble presentert før Tour de Ski. Foto: John Rasmussen/Dagbladet
SENT UTE: Petter Northug var ikke tilstede da det norske laget ble presentert før Tour de Ski. Foto: John Rasmussen/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug nådde ikke ned til åpningsseremonien for Tour de Ski i ettermiddag, og ilegges en bot på 2000 euro (rundt 17 000 kroner) for forsentkommingen, melder TV 2.

I henhold til FIS' regelverk bøtelegges det norske laget dersom de ikke stiller fulltallige på seansen, men det norske landslaget kommer ikke til å betale Northug-boten.

- Petter Northug er ikke kommet ennå. Han driver vel og kjører bil. Den regningen må han ta selv. Når han ikke klarer å møte presis må han ta boten selv. Det er ganske enkelt, sier landslagssjef Vidar Løfshus til kanalen.

- Det er sløvt ikke å komme i tide, sier Løfshus, om mannen som står utenfor landslaget denne sesongen.

Petter Northugs trener Eirik Myhr Nossum var selv på plass i Oberhof, og sier til TV 2 at skistjernen fortsatt er et stykke unna. Boten tar han med fatning.

- Er det så ille, ja. Nei, det var jeg ikke klar over. Han får komme seg på pallen en dag da. Det dekker vel boten, sier Myhr Nossum.

Tour de Ski starter med prolog i morgen, og fortsetter med sprint i fristil søndag.