Northug dukket ikke opp

Skulle etter planen gå sitt første allroundrenn siden 2018.

IKKE PÅ PLASS: Petter Northug. Foto: Ole Martin Wold / NTB
IKKE PÅ PLASS: Petter Northug. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Northug (37) ga seg som skiløper på toppnivå for fem år siden, og i dag var det ventet at han ville stå på startstreken under sprintprologen i finske Muonio, under den nasjonale åpningen.

Northug hadde ikke gått et allroundrenn siden han deltok i Gålå i 2018, men har gått rulleskirenn (blant annet under Blinkfestivalen) og langløp. Det var derfor knyttet stor spenning til formen hans.

Men da Northug etter planen skulle starte med startnummer 178 som femte sist av 102 utøvere, ble det fort klart at nordmannen ikke var på plass likevel. Han hadde altså trukket seg.

- En liten kjenning i en liten skade etter tøff treningsuke, så han tar ingen sjanser. Det er Ski Classics det handler om å være klar til, sier Pål Trøan Aune i teamet til Northug til VG.

Hele 26 norske herrer var imidlertid på startstreken i Muonio, blant andre stjerner som Erik Valnes, Pål Golberg, Emil Iversen og Even Northug. Fem nordmenn kom ikke til start, blant dem Mikael Gunnulfsen og Sindre Bjørnestad Skar.

Valnes viste god form og vant den 1,4 kilometer lange prologen på tiden 2.58:32. Han var over to sekunder foran nummer to. Det var seks nordmenn blant de ni beste.

Sprintfinalene starter 11.00.

Northug skulle etter planen gå 10 kilometer friteknikk i Finland på søndag, det spørs nå.

37-åringen sa i september at han vurderer å stille på 10-kilometeren i fri teknikk på Beitostølen under nasjonal åpning neste uke, og at han også ser på klassiskdistansen som et alternativ.

- Jeg blir TV 2-mann på Beitostølen, men det er mulig jeg går en distanse også, sa han, ifølge NTB.

Fra før er det kjent at den meritterte trønderen har ambisjoner for vinterens langløp.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer