- Northug er en del av Norge når sesongen starter

Men sesongoppkjøringen er uavklart.

VISER RYGGEN? Petter Northug vurderer å vise ryggen til Skiforbundets sesongoppkjøring, men i sesongen kommer han til å være en del av laget. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB SCANPIX
VISER RYGGEN? Petter Northug vurderer å vise ryggen til Skiforbundets sesongoppkjøring, men i sesongen kommer han til å være en del av laget. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Petter Northug vurderer å bryte ut av landslaget, hevder TV 2.

Kanalen skriver at Northug ønsker mer frihet fram mot OL i Sotsji, og ikke lenger ønsker å være en del av landslaget, men heller ha en egen oppkjøring.

Diskusjon
Skiforbundets kommunikasjonsrådgiver Espen Graff innrømmer at han har kjent til situasjonen en stund.

- Det er kontinuerlig dialog mellom Skiforbundet og Petter Northug om opplegget, men ingenting er avklart foreløpig, sier Graff til Dagbladet.

Dermed bekrefter han at Petter Northug vurderer å bryte ut av landslagets sesongoppkjøring.

- Verdens beste opplegg

- Vi mener at vår landslagsmodell er den beste, noe resultatene i Val di Fiemme er et bevis på, sier han til Dagbladet.

Også Petter Northug er enig i at landslagsopplegget er i verdensklasse.

- Det er det beste opplegget i verden, sier han til Dagbladet, uten å ville kommentere saken ytterligere.

Skiforbundets Espen Graff er nøye med å presisere at de ønsker løperens beste.

- Vårt hovedfokus er løperen, og vi ønsker at han skal gå så fort som mulig på ski. Men vår mening er at vi har en god modell som fungerer, sier Graff til Dagbladet.

- Ingen slavekontrakt
Petter Northug har foreløpig en kontrakt med landslaget som går ut i 2015, men ifølge leder Torbjørn Skogstad i Skiforbundets langrennskomite er denne langt fra uoppsigelig.

- Det er ingen slavekontrakt som ikke kan sies opp, sier han til Dagbladet.

Han er imidlertid noe usikker på detaljene, og vet ikke om den inneholder en oppsigelsestid.

- Situasjonen nå handler om individuelle tilpasninger, og jeg tror det er en situasjon som bli avklart i løpet av kort tid, sier Skogstad.

Er på landslaget ved sesongstart
Men om Northug velger å bryte med landslaget, kommer han ifølge Skogstad uansett til å befinne seg i landslagstrøya når sesongen starter.

- Northug har gjort det klart at hans hovedmål for sesongen er OL, Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt - i den rekkefølgen. Det er vi veldig fornøyd med, sier han.

- Dette dreier seg om at Northug muligens ønsker en annerledes sesongoppoppkjøring. Når sesongen starter, er han uansett en del av laget.

Skogstad tror dette dreier seg om hvordan Northug finner motivasjon.

- Northug er veldig god på å finne ut løsninger for seg selv som får han motivert. Det står det stor respekt av, sier Skogstad til Dagbladet, og legger til.

- Vi mener at vårt opplegg er det beste.