KONG PETTER: Lukas Bauer tok imot Petter Northug på toppen av monsterbakken Alpe Cermis i Val Di Fiemme under Tour de Ski. Deretter er det nordmannen som har dominert i herrelangrenn. - Det var viktig slik at jeg fikk vist at Petter ikke er uslåelig, sier Bauer. Foto: Heiko Junge, Scanpix
KONG PETTER: Lukas Bauer tok imot Petter Northug på toppen av monsterbakken Alpe Cermis i Val Di Fiemme under Tour de Ski. Deretter er det nordmannen som har dominert i herrelangrenn. - Det var viktig slik at jeg fikk vist at Petter ikke er uslåelig, sier Bauer. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

- Northug er kongen

Lukas Bauer sier han selv er utladet.

|||

- Han er kongen, sa Lukas Bauer og ga Petter Northug et klapp på skulderen i Falun i dag.

Begge er klar for verdenscupavslutningen i den svenske skimetropolen. Northug har allerede avgjort verdenscupen totalt, mens Bauer kjemper om å få 2.-plassen.

- Det blir en spennende og uviss helg. Mine batterier er utladet, sa Bauer, som vant årets Tour de Ski, men som skuffet i OL.

- Jeg vant Tour de Ski, og det var viktig slik at jeg fikk vist at Petter ikke er uslåelig, men sesongen sett under ett er det Petter som er kongen, sa Bauer.

Northug fikk også spørsmål om hvordan kroppen kjentes ut etter gårsdagens kraftanstrengelse, da han gikk hele den klassiske sprinten i Stockholm uten festesmurning på skiene.

- I dag har jeg vondt i både rygg og armer, og kommer nok sikkert til å angre på onsdagens løp i løpet av helgen, men visste at «Mördarbakken» venter på oss flere ganger i helgen og tenkte at det var lurt å spare føttene, spøkte Northug.

(NTB)