TRAVSPORTENS NORTHUG: Fandenivoldsk, treningsvillig og perfekt teknisk; Bork Odin er ikke ulik Petter Northug, mener kaldblodstraverens tidligere trener,  Lars O. Romtveit. Her er Bork Odin er etter hans seier i Norsk Travderby. Foto: Erik Håkonsen
TRAVSPORTENS NORTHUG: Fandenivoldsk, treningsvillig og perfekt teknisk; Bork Odin er ikke ulik Petter Northug, mener kaldblodstraverens tidligere trener, Lars O. Romtveit. Her er Bork Odin er etter hans seier i Norsk Travderby. Foto: Erik HåkonsenVis mer

Northug er langrennsportens svar på Bork Odin

Bork Odin er nominert til «Årets hest».

||| Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

(Dagbladet): For annen gang har hovedorganisasjonene for hestesport i Norge - Norges Rytterforbund, Norsk Jockeyklub, Norsk Hestesenter, Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto - gått sammen om å arrangere de firbeintes svar på Idrettsgallaen.

Hestegalla 2010 går av stabelen på Oslo Kongressenter lørdag 23. januar, hvor 450 gjester skal feire året som har gått i norsk hestesport, og hedre de beste beste prestasjonene i 2009.

Kategorien «Årets hest» er bare én av 18 priser som skal deles ut, og Dagbladet.no vil i samarbeid med arrangørene presentere de ni nominerte hestene.

KOPIEN: Bork Odins tidligere trener, Lars O. Romtveit, mener Petter Northug er langrennssportens svar på Bork Odin - og ikke motsatt.Foto: SCANPIX/EPA/CARLO FERRAR
KOPIEN: Bork Odins tidligere trener, Lars O. Romtveit, mener Petter Northug er langrennssportens svar på Bork Odin - og ikke motsatt.Foto: SCANPIX/EPA/CARLO FERRAR Vis mer

Prisen er både prestisjetung og spesiell, ettersom publikums stemmer teller like mye som fagjuryens (se prosedyre for stemmegivning i faktaboks).

Fandenivoldsk
I dag presenterer vi kaldblodstraveren Bork Odin; en hest mange mener er travsportens svar på Petter Northug Jr.  Han har en fandenivoldsk innstilling, er treningsvillig og har en perfekt teknikk.

Dette er ikke fjorårets trener av hesten enig i.

- Jeg mener det er motsatt. Bork Odin er mer komplett enn Petter Northug Jr, sier Lars O. Romtveit, som har trent Bork Odin frem til nå.

- Bork Odin er helt spesiell. Han har et fantastisk humør, en enorm fysikk og en slepen teknikk. Han har alt! Jeg er helt sikker på at han vil være en av de beste kaldblodshestene i verden i mange år til.

LekenBork Odin er en leken herremann, som sjelden står i ro når han er ute.

- Når han går ute i luftegården må han ha noe å drive med. Han leker med det han finner. Om det er en kvist eller en plastpose spiller ingen rolle. Bare han har noe å leke med. I starten lekte jeg veldig mye med ham ute. Dette var sosial pleie. Noen ganger jaget jeg ham og andre ganger jaget han meg. Det var imidlertid jeg som satte grensene. Derfor var det aldri en farlig lek, sier Lars O. Romtveit.

Bork Odin har nå forlatt Lars O. Romtveit til fordel for Harald Kvåle i trøndelagen. Dette på grunn av at han skal stå i avl der i år.

- Det er klart jeg savner Bork Odin. Jeg har imidlertid lært meg at hestene har jeg bare på lån. Derfor må man innfinne seg med at de flytter etter ei stund, sier Lars O. Romtveit.

TIL UTDELING: Hestesporten vil hedre utøvere, som vil motta en pris under arrangementet Hestegalla 2010 i januar. Prisen er en miniutgave av denne skupturen som står ved Norsk Hestesenter på Starum og som er signert kunstneren Angelina Engelsen.Foto: Hestegalla.no
TIL UTDELING: Hestesporten vil hedre utøvere, som vil motta en pris under arrangementet Hestegalla 2010 i januar. Prisen er en miniutgave av denne skupturen som står ved Norsk Hestesenter på Starum og som er signert kunstneren Angelina Engelsen.Foto: Hestegalla.no Vis mer
Northug er langrennsportens svar på Bork Odin