Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug er syk

- Har følt seg sliten, uvel og har samtidig hatt vondt i hodet.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug måtte lørdag kveld reise hjem fra Beitostølen. En uke før verdenscupstart sliter langrennsstjernen med sykdom. Det er uklart om sykdommen vil påvirke verdenscupstarten. Northug slet under sprinten på Beitostølen lørdag, og ble slått ut i prologen. Lørdag kveld viste det seg at han ikke bare var sliten. — Etter dagens sprintprolog har han følt seg sliten, uvel og har samtidig hatt vondt i hodet, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB. Northug reiste derfor hjem fra Beitostølen lørdag kveld. Verdenscupstarten går i svenske Gällivare neste helg. En sykdomsuke er langt fra en ideell oppladning for Norges største langrennsstjerne.
Var allerede i Gällivare Han stilte opp i lørdagens sprint for å prestere. Det skjønte han fort at ikke gikk. Etter planen skulle han reise hjem til Trondheim søndag. Klassiskrennet da var det bestemt at han ikke ville gå. Allerede i forkant av Beito-øvelsene sa Northug at han allerede var i Gällivare i hodet. Likevel hadde han ikke regnet med å være så sliten som han var i sporet på Beitostølen. Det kan nok forklares med sykdommen han sliter med. Etter prologen konkluderte langrennsledelsen med at de var overrasket over den svake innsatsen. Men ingen virket å være bekymret over det de hadde sett.
— Sliten løper — Alle som så dagens prolog, så en sliten løper, slo sportssjef Åge Skinstad fast. — Han er veldig innstilt på å prestere i Gällivare kommende helg, supplerte landslagstrener Morten Aa Djupvik. Etter planen skulle Northug droppe trening i Trondheim søndag og mandag. Tirsdag og onsdag skulle han gå et par lette økter, men først må han bli kvitt sykdommen. Avreise til Sverige er etter planen torsdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!