Northug ergrer seg over skisjefen

- Det blir for dumt.

(Dagbladet.no): Petter Northug jr. tror han kunne vært en kandidat i til medaljer i OL, dersom han bare hadde fått en plass i Norges OL-tropp.

- Jeg slo jo Frode Estil på duathlon i NM. Så hvis han er medaljekandidat, så ville jeg også vært det, sier Petter til Dagbladet.no.

20-åringen reagerer med oppgitthet over langrennssjef Bjørnar Håkensmoen, som tidligere i dag fortalte Dagbladet.no at juniorens spurtegenskaper alene ikke er nok for å hevde seg i Torino-OL.

- Han har en internasjonal spurt, men det han viser før den er ikke på internasjonalt nivå, sa Håkensmoen.

Northug er slett ikke enig.

- Det blir for dumt å si det.

- Hvorfor?

- Det er ikke bare spurten min som holder mål. På duathlon i NM var jeg kvikkest av alle på de siste 15. De prøvde å rykke, Krister Skjeldal og flere.

DOBBELMESTER: Petter Northug tok to NM-gull i helga, og ergrer seg over argumentene skiledelsen bruker for å vrake ham. Foto: Scanpix
DOBBELMESTER: Petter Northug tok to NM-gull i helga, og ergrer seg over argumentene skiledelsen bruker for å vrake ham. Foto: Scanpix Vis mer

Det eneste argumentet Northug aksepterer er høyden. Konkurransene i Italia foregår på over 1500 meter høyde. Slike forhold er han ikke vant med.

- Jeg har ikke så mye kunnskap om å prestere i høyden. Det tar jeg som et argument, sier trønderen.

20-åringen har vært på en treningstur i dag, og skal ut på en ny i kveld. Innimellom har han fått en rekke henvendelser fra folk som forstår skuffelsen hans.

- Det meste er positivt. Nå prøver jeg bare å tenke framover. Uttaket er gjort. Nå skal jeg forberede meg til junior-VM, sier skøytespesialisten.

Der er han favoritt. Og tatt ut i troppen.

- Jeg håper å kjempe om medaljer på et par distanser, 10 klassisk og duathlon og kanskje sprinten, sier han.

• Din kommentar: Tror du Northug kan bli en ny Dæhlie eller Alsgaard - hans to forbilder som guttunge?