Petter Northugs svenskestikk er i gang igjen

Northug erter svensk stjerne: 
- Det ødelegger sporten. Selv Emil i Lønneberget har prestert mer

Petter Northug hevder han kan nevne 70-80 langrennssprintere som er bedre enn Sveriges Emil Jönsson. Deler av lista avslører Northug overfor Dagbladet.

I SLAG: Petter Northug er i både verbalt og fysisk toppslag. Det skal konkurrentene få erfare i de kommende månedene. Foto: Thomas  Rasmus skaug / Dagbladet
I SLAG: Petter Northug er i både verbalt og fysisk toppslag. Det skal konkurrentene få erfare i de kommende månedene. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjokknyhetene rundt Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby og den dertil hørende gråsonetenkingen til Norges Skiforbund i astmasaken, har dominert nyhetsbildet i langrennsverden fullstendig i høst.

Selv Marit Bjørgens skadeplager etter at hun ble mor og comebacket som har blitt utsatt helt til den nasjonale åpningen på Beitostølen på fredag, har havnet i skyggen. Det samme har Petter Northug, som de siste sesongoppkjøringene har vært langrennsportens desidert mest omtalte utøver.

I høst har han i stedet trent med en sjelden ro rundt seg selv. Denne roen - kombinert med en knirkefri og så godt som sykdomsfri sesongoppkjøring - gjør at Northug er i bedre form enn han noensinne har vært på denne tiden av året, ifølge trener Stig Rune Kveen.

Et annet sikkert formtegn, er at Northug er offensiv, frisk og leken i sin uttalelser. Nå er Mosvik-ekspressen i gang igjen med sine stikk til Sverige - blant annet for å bygge opp temperaturen til sine svenske rivaler.

Det er imidlertid ikke Marcus Hellner eller Calle Halfvarsson som får høre det denne gang. Emil Jönsson får nå kjenne Northugs verbale kraft få dager før både de norske og svenske løperne sesongåpner på henholdsvis Beitostølen og Bruksvallarna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer