Northug ertet Hellner - gikk i mål på én rulleski

Kopierte svenskens feiring fra ski-VM.

FORTSATT BEST: Selv med to treningsøkter i beina fra tidligere på dagen greide Petter Northug å mobilisere nok krefter til å slå Marcus Hellner i rulleskiduellen på Bislett. 
Foto: Jon Eeg / Scanpix
FORTSATT BEST: Selv med to treningsøkter i beina fra tidligere på dagen greide Petter Northug å mobilisere nok krefter til å slå Marcus Hellner i rulleskiduellen på Bislett. Foto: Jon Eeg / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT STADION (Dagbladet): Petter Northug ble kalt en gris i Sverige etter å ha ydmyket Marcus Hellner på stafetten i Kollen-VM, da han ploget over målstreken.

I dag møttes de to til sesongens første spurtduell, riktignok av det uhøytidelige slaget. Snø var skiftet ut med tartandekke, langrennsski var skiftet ut med rulleski og distansen var bare en engelsk mil (1609 meter).

Men Northug har tross alt lovet at Hellner aldri skal slå ham i en spurt - og han holdt ord denne gangen også. Idet han passerte målstreken løftet han på det ene beinet, slik Hellner gjorde da han slo Northug i VM-sprinten for tre måneder siden.

- Marcus Hellner slo meg på sprinten og gikk på én ski over mål. Det var ydmykende for oss nordmenn, og da måtte vi slå tilbake, sa Northug til Dagbladet den gang.

Lav fart I kjent stil la Mosvik-ekspressen seg i rygg på Hellner fra start, men på tredjerunden gikk han forbi og viste seg litt for publikum. Farten var imidlertid ikke spesielt fryktinngytende, til det var dekket for mykt.

De passerte 1200 meter på 3,03.

- Høyst moderat. Men den farten de har lagt opp til i dag går det atskillig fortere med piggsko enn rulleski, sa NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer