Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug etter nok en middels dag i Tour de Ski: - Nå blir det en kamp om å holde seg på pallen

Men tror han er i god form.

FORTSATT PÅ ANFDREPLASS TOTALT: Men nå skiller det bare tre sekunder ned til Sergej Ustjugov.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORTSATT PÅ ANFDREPLASS TOTALT: Men nå skiller det bare tre sekunder ned til Sergej Ustjugov. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): For første gang i historien har ikke Petter Northug vunnet en etappe i Tour de Ski, og i går kunne han fortelle at han ikke har hatt en eneste god dag så langt i årets Tour de Ski. 

Dagen i dag var ikke så bra den heller.

15. plassen på tikilometer fristil så ham miste kontakten opp til Martin Johnsrud Sundby fullstendig, og nå er han også bare tre sekunder foran Sergej Ustjugov sammenlagt.

- Nå blir det en kamp om å holde seg på pallen, sier Petter Northug.

Til tross for at han stort sett har endt på pallen sammenlagt i Tour de Ski, har han aldri lykkes helt opp den siste monsterbakken til Alpe Cermis.

Nå som Finn HågenKrogh bare er 39 sekunder bak på fjerdeplass, og kroppen til Petter ser mer sliten ut enn forfølgernes, gir han også utad inntrykk av at han har mistet håpet om å beholde pallplassen.

- Jeg tror jeg blir topp ti, i hvert fall, sier Northug til Dagbladet. 

Men riktig så ille er det nok ikke.

- Hvis du ser på touren overall, har det ikke vært noen svarte dager ennå. Og nå er det to dager igjen, sier han, og insisterer på at formen er bra.

- Jeg føler meg i bra form, og følte meg veldig sterk på tremila i Lenzerheide. Det var der jeg la grunnlaget for andreplassen min som har vart gjennom touren. Jeg har gått mine beste løp i år i touren, så sånn sett har jeg vært i bedre form etter jul enn før jul.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media