Northug etter norsk storeslem: - Jeg tipper Sverige sitter og flirer av oss nå

Northug mener dagens seier var som en treningskamp.

INGENTING Å GJØRE MED NORGE: Norges førstelag, med Niklas Dyrhaug, Hans Christer Holund, Martin Johnsrud sundby og Petter Northug vant stafetten på Lillehammer i dag foran to andre norske lag. -Treningskamp, mente Norges ankermann.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
INGENTING Å GJØRE MED NORGE: Norges førstelag, med Niklas Dyrhaug, Hans Christer Holund, Martin Johnsrud sundby og Petter Northug vant stafetten på Lillehammer i dag foran to andre norske lag. -Treningskamp, mente Norges ankermann. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det ble tidenes uttelling for de norske langrennsgutta da tre av de fire lagene Norge stilte med, endte opp på pallen. 

Og Norges fjerdelag? På niendeplass, to plasser foran Sveriges førstelag.

Men der alt og alle legger seg flate for den norske dominansen og lurer på hva resten av langrennsverdenen skal gjøre for å knappe innpå det norske forspranget i langrennssporet, har Norges ankermann Petter Northug et helt annet perspektiv.

- Det er litt dumt at det ikke er flere andre lag på pallen, det syns jeg. Men vi vant i Falun, likevel var vi ikke det i 2014 når det gjaldt som mest. Jeg tipper Sverige sitter og flirer av oss nå, sier Northug.

Ikke best når det gjelder
- Vi er ikke best når det gjelder som mest, og da hjelper det ikke å vinne her. Det blir som å vinne en treningskamp i fotball, det. Så kommer du til en viktig kamp og så taper du.

- Så du mener dere har noe å lære av Sverige?

- Ja. De var best i 2010 og 2014, da var det OL-stafetter. Det har ikke jeg på merittlista mi ennå, så det mener jeg absolutt at vi har noe å lære av.

Ubekymret landslagssjef
Heller ikke den svenske landslagssjefen Rikard Grip blir veldig urolig over den norske dominansen i dag. Imponert over den norske bredden, men likevel opptatt av det samme som Northug.

Sverige lykkes ofte i de viktigste stafettene.

- Det er jo sånn at vi jobber langsiktig mot stafetten i Lahti (VM i 2017, red.anm) og skal ha et slagkraftig lag der, og til det har jeg sett veldig mye positivt i dag også, sier Grip. 

- Og da er det ikke fire norske lag med heller?

- Nei, men jeg kan love deg at de ikke hadde slått oss med fire lag der heller om de hadde fått ha det med.

Forrige gang det ble arrangert verdenscupstafett på Lillehammer var det Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson som fikk bank av tre norske lag. Det var i desember 2013. 

- Det var OL-sesongen, og så vidt jeg vet gikk det riktig så bra for oss i den stafetten senere i sesongen.