Northug får bot etter Grosvold-opptreden

Sponsortabbe på TV.

Petter Northug jr. får inndratt to måneders treningsstipend, cirka 15 000 kroner, for manglende sponsorprofilering i et Grosvold-intervju.

Sist fredag stilte langrennsløperen i programmet «Grosvold» på NRK. Han stilte i en genser med navnene til to av sine personlige sponsorer brodert inn, men sponsorene til Norges Skiforbund ble ikke profilert i det hele tatt, skriver VG.

Langrennsledelsen skal ha blitt kraftig provosert av dette. For å statuere et eksempel blir Northug jr. straffet, men verken han eller langrennsledelsen ønsker å kommentere saken.

Faren til Petter Northug, John, sier at reglene er klare og at sønnen gjorde en feil. Det er ingen tvil om at han skulle ha profilert landslaget sponsorer også.

- Jeg har snakket med Åge Skinstad, og det er bare å beklage. Det går litt for fort av og til, og Petter var faktisk ikke klar over det, så dette må vi bli bedre på, sier John Northug til VG.

En av de private sponsorene som ble profilert i TV-programmet gjennom genseren Petter Northug bar, kommer til å betale boten på cirka 15 000 kroner.

(NTB)

FEIL GENSER: Petter Northug jr. stilte i en genser med logoene til to personlige sponsorer da han var gjest hos Anne Grosvold før helga. Foto: Tatt fra NRKs sending sist fredag
FEIL GENSER: Petter Northug jr. stilte i en genser med logoene til to personlige sponsorer da han var gjest hos Anne Grosvold før helga. Foto: Tatt fra NRKs sending sist fredag Vis mer
Northug får bot etter Grosvold-opptreden