Petter Northug

Northug får gjøre som han vil. Nå handler alt om Lillehammer

Petter Northug går ikke verdenscupåpningen i helga. Da blir god trening for å være best mulig forberedt til Lillehammer viktig.

GÅR KANSKJE PÅ GÅLÅ: Petter Northug prioriterer trening, og går kanskje norgescup på Gålå i helga. Det er ennå ikke bestemt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GÅR KANSKJE PÅ GÅLÅ: Petter Northug prioriterer trening, og går kanskje norgescup på Gålå i helga. Det er ennå ikke bestemt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Annonse

(Dagbladet): Petter Northug (31) ble som kjent ikke tatt ut i landslagstroppen som sesongåpner i verdenscupen i finske Ruka denne helga.

I stedet blir trønderen hjemme. Spørsmålet er om Northug går norgescup-renn på Gålå eller tar en treningsperiode.

Stig Rune Kveen sier til Dagbladet at Northug prioriterer trening, men at det er en viss mulighet for at han går en distanse på Gålå. Det er ennå ikke bestemt. Helga på Gålå starter med 15 kilometer fri fredag, det er sprint lørdag og 15 kilometer klassisk søndag.

Viktigst med god trening

Tidligere langrennssjef Åge Skinstad, som skal figurere som ekspert for Eurosport under OL, sier dette når Dagbladet spør hva Northug bør gjøre:

- Dersom han er frisk og har fått trent de siste dagene, så er det sikkert smart å få en gjennomkjøring i form av en konkurranse før Lillehammer neste helg. Men dette er det bare Petter og treneren som kan svare på, presierer Skinstad overfor Dagbladet.

Landslaget ønsker ikke å legge føringer. Langrennsjef Vidar Løfshus sier at dette er noe Northug sammen med trener Stig Rune Kveen styrer selv.

- Det viktigste nå er at han får en god treningsperiode før verdenscupen på Lillehammer og renn i høyden. Gålå blir i så fall bare en del av treningsopplegget og resultat vektlegges ikke, sier Løfshus til Dagbladet.

Har kontroll

At landslaget ikke vil legge noen føringer, tror TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset er fordi de har tillit til Northug.

- Ja, det tror jeg nok. Jeg vil tro at den praten mellom Tor Arne (Hetland, landslagstrener, journ. anm) og Petter handlet litt om framtida og, ikke bare de rennene han ikke skal gå. Vi får tro og håpe Petter fungerer framover, sier Hjelmeset til Dagbladet.

Hjelmeset, som selv har fem VM-gull hvorav ett på en individuell distanse, tror Northug har en god idé om hva som er lurt å gjøre selv.

- Ryktene sier at han har trent godt. Så, får han ikke gå i Ruka, så blir verdenscuprennene på Lillehammer viktig, sier Hjelmeset.

Det har kokt rundt Northug denne uka, etter en etterhvert mye omtalt Instagram-post på mandag, i kjølvannet av at Northug ble vraket til verdenscupåpningen. Saken behandles internt i Norges Skiforbund. VG skriver torsdag at utøvere og ledelsen i Skiforbundet har hatt et hemmelig møte der de diskuterte Northugs oppførsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer