IMPONERTE: Johan Olsson vinner femmila i Val di Fiemme etter et tidlig rykk som holdt helt inn.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
IMPONERTE: Johan Olsson vinner femmila i Val di Fiemme etter et tidlig rykk som holdt helt inn. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Northug får ikke revansj

Johan Olsson ikke til start på femmila i Holmenkollen.

(Dagbladet): Johan Olsson imponerte en hel langrennsverden da han tok VM-gull på femmila i Val Di Fiemme etter et tidlig rykk. Petter Northug hadde nok håpet på en revansj når langrennsutøvere til helga skal samles i Holmenkollen for å gå femmila igjen. Det får ikke nordmannen.

- Han kjenner seg ikke frisk, sier landslagstrener Arild Monsen til svenske Expressen om Johan Olsson.

Forrige helg stod Olsson over verdenscupen i Lahti på grunn av forkjølelse, og det er dette som setter svensken ut av spill.

- Han skulle sikkert kunne gå den femmila i Kollen, men om han skal være med vil han prestere, og derfor er det bedre at han lader opp til løpene i Falun i stedet, sier Monsen.

Etter femmila i Italia ble det kjent at Olsson også har slitt med en liten skade under VM. Svensken tok som kjent Sveriges eneste gull under VM i Val di Fiemme.