SKJERMES: Presseansvarlig under sesongåpningen på Beitostølen kommer ikke til å lage spesialavtaler med Northug-leiren. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SKJERMES: Presseansvarlig under sesongåpningen på Beitostølen kommer ikke til å lage spesialavtaler med Northug-leiren. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Northug får ikke spesialbehandling på Beitostølen

- Så lenge han har valgt å stå utenfor landslaget får teamet hans takle det selv.

Presseansvarlig under sesongåpningen på Beitostølen kommer ikke til å lage spesialavtaler med Northug-leiren.

Når langrennseliten starter sesongen på Beitostølen førstkommende helg er det akkreditert over 60 personer, blant dem flere svensker, forteller presseansvarlig Geir Norling.

- Det er stor pågang fra mediene, bekrefter han.

Det er knyttet spesielt stor spenning til Petter Northug jr. som vil prate med pressen for første gang siden han fikk dommen 9. oktober.

Overfor TV 2 forteller Northugs team at han kommer til å bli skjermet fra pressen fram til etter fredagens løp hvor han vil møte pressen i «mixed zone».

- Så lenge han har valgt å stå utenfor landslaget får teamet hans takle det selv. Som pressesjef kommer jeg bare til å forholde meg til norsk presse og legge til rette for at de får gjort jobben sin. Jeg lager ikke avtaler, forteller han til NTB.

- Så du kommer ikke til å legge ekstra til rette for Northug?

- Det er en umulighet. Teamet får ordne det selv.

På bakgrunn av avtalen mellom Norges Skiforbund og Northug blir helgen på Beitostølen den siste fram til 7. april hvor 28-åringen kan fronte sin personlige sponsor.

Northug skal etter planen gå samtlige renn i helgen. Det betyr sprint fredag, klassisk lørdag og fristil søndag.

Onsdag skal Skiforbundet ha sin årlige pressekonferanse på Beitostølen hvor de presenterer landslagsløperne.

(NTB)