Northug får ikke sykle mot Lance og Thor

Sykkelforbundet sier nei.

FRYKTER DE VELTE-PETTER? Sykkelforbundet vil ikke la Petter Northug delta i gaterittet Oslo Grand Prix på onsdag. 
Foto: Lise Åserud, Scanpix
FRYKTER DE VELTE-PETTER? Sykkelforbundet vil ikke la Petter Northug delta i gaterittet Oslo Grand Prix på onsdag. Foto: Lise Åserud, ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): Petter Nothug jr. får ikke måle spurtkrefter med Thor Hushovd i sykkelrittet Oslo Grand Prix på onsdag.

Pappa John Northug fortalte for ti dager siden til langrenn.com at Northug hadde fått et startnummer til gaterittet der Lance Armstrong er det største trekkplasteret.

I dag melder den svenske langrennsnettsiden längd.se at Northug har fått nei til å delta.

Norges Cykleforbund skal frykte at det kan oppstå farlige situasjoner i et felt i høyt tempo med en urutinert rytter som Northug.

Northug har ikke sykkellisens, og forbundet vil ikke gjøre et unntak for langrennskongen.

- Han har ikke noe i et sykkelritt å gjøre fordi han mangler lisens og aldri har syklet et gateritt i sitt liv. Han har aldri fått invitasjon fra oss til å delta, og det er jeg som har sendt ut innbydelsene, sier forbundets generalsekretær Heikki Dahle til VG Nett.

Ifølge längd.se har også Thor Hushovd blitt spurt til råds, og heller ikke han skal ha vært noen tilhenger av idéen.

- Det er helt OK for oss, selv om Petter så fram til rittet som en litt annerledes opplevelse, sier John Northug til längd.se.

PS: Petter, som er vant til å gå «barneskirenn», kan kanskje melde seg på superfinalen i Tour of Norway for kids som arrangeres i forkant av Oslo Grand Prix. Det er fem forskjellige aldersklasser mellom 5 og 14 år. Northug må derfor satse på klassen «trehjulssykkel og støttehjul», der det ikke er spesifisert noen øvre aldersgrense eller lisenskrav.