Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug får kritikk for sponsoravtale

Uheldig, mener Folkehelsen.

DEN STØRSTE AVTALEN: Skiløperen Petter Northug Jr bekrefter at avtalen med Red Bull er den største han har. Han avviser kritikken fra Folkehelsen.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
DEN STØRSTE AVTALEN: Skiløperen Petter Northug Jr bekrefter at avtalen med Red Bull er den største han har. Han avviser kritikken fra Folkehelsen. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

|||

Petter Northugs sponsoravtale med Red Bull er uheldig, mener Folkehelsen.

Energidrikken Red Bull var forbudt i Norge fram til i vår. Folkehelsen anbefaler ungdom under 15 år å være svært forsiktig med drikken.

- Dette produktet vil bidra til å øke inntaket av koffein i barne- og ungdomsgruppen, noe som er uheldig fordi koffein også kan gi uheldige bivirkninger som hodepine, søvnproblemer, urolighet og avhengighet som gir uvelhet når en ikke får koffein, sier divisjonsdirektør Jan Alexander i Folkehelsen til VG.

Northug sier han ikke har problemer med å anbefale produktet.

- Til sitt rette bruk i hvert fall. Det er vel ikke sånn at man trenger å drikke ti bokser hver dag, det er vel ikke fornuftig, men ved å bruke fornuft kan jeg godt stå for Red Bull og anbefale det, sier Northug.

Langrennsesset bekrefter at den nye sponsoravtalen er den største han har.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media