BØ!: Petter Northug nyter stor respekt i feltet - så stor at folk flytter seg når han vil forbi. Foto: Thomas rasmus skaug / Dagbladet
BØ!: Petter Northug nyter stor respekt i feltet - så stor at folk flytter seg når han vil forbi. Foto: Thomas rasmus skaug / DagbladetVis mer

- Northug får så mye respekt at folk flytter seg

Sveriges nye ankermann fikk lærepenge og hjemmelekse etter stafetten.

(Dagbladet): De færreste nordmenn hadde hørt om Calle Halfvarsson før helgas verdenscupåpning på Sjusjøen.

Men svensken, som ble juniorverdensmester i sprint i 2008, var ikke snauere enn at han foran søndagens stafett hevdet spurten hans var bedre enn Petter Northug sin.

- Lykke til, svarte Mosvik-ekspressen overbærende.

- Rå på å skaffe seg posisjoner
Og der Northug som regel innfrir forventningene han skaper til seg selv, ble Halfvarsson avkledd da stafetten skulle avgjøres. Han forsøkte å ligge på bakskiene til nordmannen gjennom det meste av ankeretappen, men ble stengt inne og parkert da Northug satte inn det avgjørende rykket.

For virkelig å gni det inn sørget Norges tredjelag, ved ankermann Sjur Røthe, for å knipe annenplassen foran Halfvarsson og Sverige.

Nå vil svensken lære av det som skjedde - og han har allerede fått hjemmelekse av landslagstrener Jocke Abrahamsson.

- Det viktige er å skaffe seg en god posisjon, det er det Northug er så rå på. Jocke synes at jeg skal inn på SVT play (nett-TV) og se nærmere på hva Petter gjør i den siste bakken for å komme seg fram i feltet. Det er ingen dum idé å lære av ham, han er jo best på det, sier Halfvarsson til det svenske nettstedet dt.se, gjengitt av Expressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men han innser at det er et stykke fram dit - ikke minst når det gjelder å få respekt fra konkurrentene.

- Northug inngyter respekt. Motstanderne flytter nesten på seg. Og det er veldig viktig å skaffe seg respekt i en fellesstart, sier han.

Vil krige med Northug i media
Men det er nok ikke bare på de områdene svensken har noe å lære, for selv ikke etter det grundige spurtnederlaget var det mye ydmykhet å spore.

OVERLEGEN: Det ble nesten for enkelt for Northug på stafetten søndag. Sjur Røthe sørget for at det ble dobbelt norsk. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
OVERLEGEN: Det ble nesten for enkelt for Northug på stafetten søndag. Sjur Røthe sørget for at det ble dobbelt norsk. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

I stedet uttalte han at han gjerne skulle kommet inn på oppløpet med Northug uten å være stiv - og at utfallet fort ville blitt annerledes da.

Men det er nettopp det som gjør nordmannen så unik - evnen til å eksplodere selv når melkesyra har gjort sitt inntog.

Da Dagbladet konfronterte Northug med den siste uttalelsen fra Halfvarsson, fikk svensken svar på tiltale:

- Da tror jeg han må finne seg en annen idrett.

Den slags type utspill synes Halfvarsson bare er morsomme. I motsetning til Aftonbladets kommentator Kristoffer Bergström, som mener Northug oppfører seg som en 16-åring, håper ankermannen på ordkrig mellom ham selv og nordmannen i framtida.

- Han (Northug) gjør det med glimt i øyet, og det har jeg ingenting imot. Jeg synes faktisk det er morsomt. Om jeg kommer meg opp på hans nivå, ville det vært artig om vi kriget gjennom media, sier han.