FLERE VM-MEDREISENDE: En regelendring gjør at Norge kan ta ut 24 langrennsløpere til neste VM, mot de 18 de prioriterte i år. Det er hyggelig for Petter Northug (her i duell med Marcus Hellner på Bislett i går kveld) og co.
Foto:Erik Berglund
FLERE VM-MEDREISENDE: En regelendring gjør at Norge kan ta ut 24 langrennsløpere til neste VM, mot de 18 de prioriterte i år. Det er hyggelig for Petter Northug (her i duell med Marcus Hellner på Bislett i går kveld) og co. Foto:Erik BerglundVis mer

Northug får seks ekstra lagkamerater i neste VM

- En gledens dag for oss i langrenn.

(Dagbladet): Det norske langrennslandslaget jubler etter at det internasjonale skiforbundet FIS besluttet å øke kvotene for antall løpere til neste VM i Val di Fiemme om to år.

Dermed kan Norge stille med inntil 41 deltakere, mot 32 i årets mesterskap i Holmenkollen, melder skiforbundet.

Regelendringen innebærer kvoter per gren, ikke for hele troppen, noe som hittil har godt ut over nasjoner som Norge, som gjør det bra i kombinert og hopp i tillegg til langrenn.

Mens sportssjef Åge Skinstad måtte fordele de 32 utøverne på de tre idrettene, og derfor bare tok ut 18 langrennsløpere til VM i Oslo, kunne eksempelvis Sverige sende 24 langrennsløpere til Kollen, fordi de ikke gjør seg gjeldende i hoppbakken.

I fremtidige VM i nordiske grener får hver nasjon en kvote på inntil 12 kvinner og 12 menn i langrenn, fem kvinner og seks menn i hopp, pluss seks kombinertutøvere.

- En gledens dag for oss i langrenn. Utrolig bra at dette gikk i orden, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Til hver VM-distanse kan hver nasjon stille med inntil fire utøvere. Denne regelen er uendret.

- Regelendringen er veldig rettferdig. Endringen betyr spesielt mye for Norge som deltar i alle øvelser og disipliner, sier skipresident Sverre K. Seeberg.

I årets VM slet eksempelvis Norge med å stille fire reelle utfordrere på laget til herrenes femmil, endringen gjør at man trolig unngår det i 2013.