Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug får stadion oppkalt etter seg

Vil hedre sin egen gullgutt. Dette skal den hete.

GODT SAMARBEID: Kjetil Wold (t.v.) hjalp Petter Northug i Livorno for en tid tilbake med Northug-logoen. Til høyre står designer Henrik Eriksen. Foto: Martine Strøm
GODT SAMARBEID: Kjetil Wold (t.v.) hjalp Petter Northug i Livorno for en tid tilbake med Northug-logoen. Til høyre står designer Henrik Eriksen. Foto: Martine Strøm Vis mer

Inderøy kommune og idrettslaget vil hedre sin egen gullgutt ved å kalle opp et stadion etter Petter Northug, melder Trønder- Avisa. Ikke alle synes det er en god idé.

Når det nye skianlegget ved Mailhaugen i Inderøy åpnes blir navnet Inderøy skipark. Men selve stadionet får navnet «Petter Northug stadion».

- Hovedbegrunnelsen er å hedre Petter. Det er ikke mange som er så berømt og har så mange gullmedaljer, sier Anstein Lyngstad i Inderøy ILs ski- og skiskyttergruppe.

Tor Bach i Nord-Trøndelag mener at de burde ha brukt navnet Inderøy idrettspark. Tore Wold, daglig leder i Trøndelag skiskytterkrets, er heller udelt positiv.

- Jeg ville ikke anbefalt et slikt navn. Det er for tidlig å kalle det opp etter en løper som stadig er aktiv, selv om jeg skjønner at Petter er hyperaktuell og selv har stor respekt for Petter. Mitt prinsipp er at det burde vært valgt et mer nøytralt navn, som også hedrer alle ildsjelene i klubben.

Ordfører Ida Stuberg i Inderøy støtter fullt opp om navnet «Petter Northug stadion».

(NTB)