Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug får støtte av ankermannen han «ville ødelegge livet for»

- Jeg ga Petter motivasjon. Det er bra, sier Maxim Vylegzjanin.

SLÅTT: Maxim Vylegzjanin fra Russland slo Finn Hågen Krogh og Petter Northug på herrenes 4x7,5 km stafett i verdenscupen på Lillehammer søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
SLÅTT: Maxim Vylegzjanin fra Russland slo Finn Hågen Krogh og Petter Northug på herrenes 4x7,5 km stafett i verdenscupen på Lillehammer søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I gårsdagens VG ble Petter Northug sitert på at han skulle «ødelegge livet» til russernes ankermann under OL i Sotsji.

I etterkant kom det fram at utsagnet ble sagt i en annen sammenheng, men det vakte fortsatt store reaksjoner at Norges beste langrennsløper de siste årene kunne si noe så brutalt.

Ble glad Nå har personen som trolig blir nettopp ankermann for russerne i OL, Maxim Vylegzjanin, gått ut og forsvart Northugs utspill.

Til adressa.no skriver russeren følgende i en SMS, etter å ha sovet på saken:

- Jeg ga Petter motivasjon. Dette er bra. Nå er jeg glad.

OL-stafetten tapt Ikke alle er enige at Northugs beskrivelse av hvordan han fysisk og psykisk skal knekke russerne på hjemmebane er bra. Dagbladets kommentator Esten O. Sæther skreiv i går at OL-stafetten allerede er tapt med et sånt utspill.

- En slik tilnærming til det å vinne, tærer på selve verdien av seier. Ved å måtte fornedre en annen for å føle deg stor, viser du jo bare din egen manglende størrelse, skreiv Sæther.

Kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff, sa følgende til Dagbladet da han ble spurt om trønderens utsagn:

-Vi forstår at mange reagerer på uttalelsene. I det ligger det også at vi selvfølgelig skulle ønske at han kunne uttale seg noe annerledes. Samtidig må folk forstå i hvilken sammenheng det er sagt, sier Graff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media