Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug får viljen sin om Red Bull

Omstridt sponsoravtale blir stående.

AVTALEN I BOKS: Petter Northug har stått hardt på at han vil beholde Red Bull som sin private sponsor, til tross for motstand fra flere av skiforbundets sponsorer. Her ledsages han av vertinnen til Red Bull.
Foto: ARNT E. FOLVIK
AVTALEN I BOKS: Petter Northug har stått hardt på at han vil beholde Red Bull som sin private sponsor, til tross for motstand fra flere av skiforbundets sponsorer. Her ledsages han av vertinnen til Red Bull. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

|||(Dagbladet): Petter Northug har nektet å bøye seg for kreftene som har forsøkt å stoppe hans private sponsoravtale med Red Bull.

Nå har langrennsyndlingen fått det som han ville:

Adressa.no melder at den omstridte millionavtalen med Red Bull gikk i orden under et under et møte mellom Skiforbundet og forbundets sponsorer i dag. Representanter fra energidrikkgiganten var også til stede.

- Det blir en avtale. Det er kun formaliteter som gjenstår. Kun justeringer i forhold til ordlyden, sier Nils Marius Otterstad i Team Xtra til adressa.no. Han er mannen som har håndtert avtalen med Red Bull for Northug.

Overrasket over støyen

Overfor Dagbladet ønsker han ikke å gå ut med hva som er endret i kontrakten etter dagens møte.

- Det er kanskje mer informasjon, som ikke var der før.

- Hvilken type informasjon?

- Du, det må du nesten ta med skiforbundet på pressekonferansen (kl. 14. journ.anm.)

- Har Petter fått beskjed?

- Nei. Og det går mot at avtalen skal gå i orden, men den er ikke underskrevet.

- Hva ble utslagsgivende?

- Det får skiforbundet gå ut med.

- Er du ferdig med å jobbe for Petter Northug nå?


- Ja, sier Otterstad og legger til at det var en god dialog på dagens møte.


- Overrasket over støyen rundt avtalen?

- Veldig. Alt ting kan gjøres bedre, og det kan vi gå inn på når ting har roet seg ned. Nå er det viktigst at Petter får ro.

Ba Northug tenke seg om

Petter Northug har ennå ikke underskrevet avtalen, og etter det Dagbladet erfarer kommer det ikke til å skje i dag.

Avtalen langrennsesset inngikk med Red Bull var fullt lovlig, men Skiforbundet anmodet likevel 23-åringen om å tenke seg nøye om. Også Aksel Lund Svindal har en privat sponsoravtale med samme selskap.

- Vi har kun bedt Team Northug om å tenke seg om i forhold til denne sponsoravtalen. Vi har ingen intensjoner om å nekte ham en slik avtale, sa i går generalsekretær i Skiforbundet, Bård A. Amundsen.

Northug selv har sittet i krisemøter med Red Bull, og hele tiden vært fast bestemt på å beholde dem som sponsor. Likevel har Red Bull tilbudt seg å terminere kontrakten.

- Ja - vi ønsker selvfølgelig ikke å arbeide med utøvere som ikke vil jobbe med oss. Men Petter er stolt av å være den eneste langrennsutøveren tilknyttet Red Bull, og ønsker å gå videre med oss, fortalte pressesjef Kristian Kjelman i Red Bull til Dagbladet i går. 

Det er i første rekke Skiforbundets hovedsponsor DnB Nor, representert med sponsorsjef Jacob Lund, som har raslet med sablene.

Northug-manager Terje Julusmoen besvarte ikke Dagbladets henvendelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media