Northug får vondt i magen av å gå på ski

Trekker seg fra Kollen-femmil og Drammen-sprint.

STÅR OVER IGJEN: Landslagsledelsen tror Petter Northug sliter med et magevirus. Foto: REUTERS/David W Cerny
STÅR OVER IGJEN: Landslagsledelsen tror Petter Northug sliter med et magevirus. Foto: REUTERS/David W CernyVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Petter Northug måtte stå over Vasaloppet i går på grunn av sykdom.

I dag opplyser landslagsledelsen at den norske skikongen også går glipp av verdenscuprennene i Drammen og i Holmenkollen.

Onsdag er det sprint i Drammen, mens den klassiske femmila Kollen arrangeres lørdag. Begge øvelser går uten VM-kongen fra sist vinter, som fortsatt kjenner dønningene av mageplagene som meldte seg for snart to uker siden.

- Petter går ikke i helgen, han sliter fortsatt med ettervirkninger etter sykdommen, sier landslagssjef Vidar Løfshus på en pressekonferanse i ettermiddag.

Sist helg uttalte Northug-leiren at skiløperen hadde trent som normalt. Nå sier Løfshus at det er selve skigåingen som smerter 26-åringen.

- Hver gang han er ute og trener får han vondt i magen. Det er helt uaktuelt for ham å gå renn nå, sier Løfshus til Dagbladet.

- Hva feiler Northug?

- Vi tror fortsatt det er et magevirus som har slått ham ut.

Northugs sesong har gått i bølgedaler, der bunnene har vært nederlaget for Dario Cologna i Tour de Ski og forfallet til Vasaloppet.

Nå går han glipp av en publikumsfest på hjemmebane.

- Først og fremst er det synd for Petter som har veldig lyst til å gå her, og kunne tenkt seg å ta den tredje femmila på rad. Og så er det selvsagt dumt for arrangøren også. Han er jo et trekkplaster uansett hvordan man snur og vender på det, sier Løfshus.