Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug feiret sesongavslutninga i shorts og gul trøye

- Slottet falt litt sammen etter VM.

SOMMERKLAR: Petter Northug fant fram shortsen etter Kollen-femmila i Oslo i dag. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SOMMERKLAR: Petter Northug fant fram shortsen etter Kollen-femmila i Oslo i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Petter Northug fikk på seg gul verdenscupvinner-trøye, som del av Norges totalt overlegne seier i nasjonskampen for herre, og spankulerte rundt nasjonalarenaen i Holmenkollen i shjorts og solbriller.

Nå er den seriøse delen av sesongen over og de neste ukene skal VM-kongen bruke på å gå turrenn rundt omkring i Norge og Sverige.

I tillegg skal han i rettsmekling med sitt tidligere management-selskap Nye Høyder, begynne forhandlingene med Norges Skiforbund om hvordan han skal få gått verdenscup neste sesong og sone straffen for fyllekjøringa.

Kollensjarmen
Northug kommer med andre ord ikke til å mangle ting å gjøre utover våren.

- Nå som sesongen er over ble det et fint punktum å få avslutte her i Kollen med et sånt vær, og et sånt publikum, sier Northug etter løpet.

Northug måtte gi opp kampen om seieren etter knappe fire mil i dag. Resten av løpet gikk unna i påskefart. På vei ut av stadion for siste gang rakk han tilogmed å stoppe på broa over Holmekollveien og få med seg at teten posisjonerte seg for gullspurten.

Forbi gratishaugen fikk han jubelen fra noen tusen tilskuere på Gratishaugen med seg på vei til 39. plassen han til slutt endte på. 7.54.8 bak vinneren Sjur Røthe.

- Kollen har sin egen sjarm, og det er et vanvittig bra trøkk. Da jeg måtte gi opp kampen på toppen der prøvde jeg bare å kose meg på sisterunden, sier Petter.

Sliten etter VM
Med det tapte han også kampen om andreplassen totalt i verdenscupen, men etter fire VM-gull var han likevel ikke skuffa over at han ikke orka hele veien inn i dag.

- Jeg har vært sliten etter VM. Det kosta å gå alle distansene, kanskje mest mentalt, slottet detter litt sammen når du har hatt et så bra VM, men det visste jeg og det er ikke noe jeg er sur over nå, sier Petter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!