Northug fikk bank i lagsprinten

Johann Kjølstad og Eldar Rønning norgesmestre.

Skogn med Johann Kjølstad og Eldar Rønning og Heming med Marte Monrad-Hansen og Astrid Jacobsen ble norgesmestere i lagsprint fredag.

Skogn var storfavoritter i herreklassen, og Kjølstad og Rønning hadde ingen problemer med å innfri. De vant klart foran Strindheim med Krister Trondsen og Peter Northug og Fjellhug/Vereide med Roger Aa Djupvik og Odd-Bjørn Hjelmeseth.

– Dette var utrolig deilig. Vi var favoritter, men løpet skulle gåes, sier Eldar Rønning til Avisens Nyhetsbyrå.

I kvinneklassen var juniorløperne fra Heming frekk nok til å gå helt til topps foran Strindheim med Laila Selbæk og Lena Cecilie Pedersen og Nybygda med Hilde Gjermundshaug Pedersen og datteren Ida.

– Helt utrolig. Dette hadde vi overhodet ikke ventet, strålte Marte og Astrid, som begge er juniorer også kommende sesong. (ANB)

OVERLEGEN: Johan Kjølstad (t.h) sikret favorittseier i lagsprinten sammen med Eldar Rønning. I finalen knuste de blant annet Petter Northug. Foto: SCANPIX
OVERLEGEN: Johan Kjølstad (t.h) sikret favorittseier i lagsprinten sammen med Eldar Rønning. I finalen knuste de blant annet Petter Northug. Foto: SCANPIX Vis mer