Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug fikk det blytungt etter spurt-show

Gikk på en kjempesmell på fellesstarten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 15 kilometer klassiske fellesstarten ble en nedtur for Petter Northug.

Etter en offensiv start sprakk nordmannen - og mistet ledelsen i sammendraget.

I mål kom Northug på 28. plass - 29 sekunder bak vinneren Alexey Poltoranin.

Northug mistet dermed sammenlagtledelsen til Aleksandr Legkov, som går først ut i monsterbakken i morgen. Northug går ut 20 sekunder bak.

Northug startet etappen med å vinne en innlagt spurt - og etterpå bråbremset han til flere av konkurrentenes store fortvilelse.

KNUST: Petter Northug jr. kom på 28. plass under herrenes 15 km klassisk fellesstart. Dermed mistet han sammenlagtledelsen i touren.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KNUST: Petter Northug jr. kom på 28. plass under herrenes 15 km klassisk fellesstart. Dermed mistet han sammenlagtledelsen i touren. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Etterpå ble etappen blytung for nordmannen.

- Det var ikke bra nok det der. Resultatene er ikke bra nok, men 20 sekunder er ikke umulig. Håpet er ikke over, sier landslagets Trond Nystad til NRK.

- Det er en lang tour, med mange renn. I morgen må Petter gi alt han har, sier Nystad.

Legkov var en fornøyd mann etter løpet.

- Jeg hadde problemer i spurten, men det var en god etappe. Det blir en tøff dag i morgen, sier Legkov i seiersintervjuet.

Show i starten Petter Northug ledet med 16 sekunder ned til Dario Cologna før den nest siste etappen av Tour de Ski i dag.

LANGT BAK: Petter Northug. FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LANGT BAK: Petter Northug. FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vi hadde en plan, men det så ut som han (Petter) ikke hadde så mye krefter. Det hadde ikke jeg heller, sier Tord Asle Gjerdalen til NRK.

Northug vant den første innlagte spurten - og økte forspranget til 21 sekunder ned til Cologna. Med spurtseieren valgte Northug å bråbremse, noe som gjorde at store deler av feltet stoppet helt opp.

Etter spurten la Northug seg langt bak i feltet, og han valgte å ikke kjempe om bonussekunder i den andre innlagte spurten.

Utfordrerne Cologna, Aleksandr Legkov og Maxim Vylegzhanin hentet inn mange sekunder, mens Northug ikke fikk med et eneste ett.

Nye bonuser
Russland lå med tre-fire løpere i front gjennom stort sett hele etappen - og Northug klarte aldri å klatre tilbake i front.

Russerne og Cologna kjørte et høyt tempo på de siste 5 kilometerne, og sikret seg nye bonussekunder i den siste innlagte spurten.

På oppløpet kom fem-seks løpere sammen, og Poltoranin sikret sin andre strake etappeseier.

Tord Asle Gjerdalen ble nummer 27 på etappen, mens Finn Hågen Krogh kom i mål som nummer 36.

Etter etappen fikk Legkov 15 sekunders tidsstraff etter spurtrot.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!