Northug fikk hjelp av anonym kriserådgiver på tilfluktsstedet i Sverige

- Han var overbevist om at alt var tapt.

FIKK HJELP: Familien, samt en anonymisert profesjonell kriserådgiver, var på plass på hytta i Åre for å gi Petter Northug hjelp og støtte etter promillekjøringen på Byåsen i Trondheim den 4. mai i år. Her er han under trening i Livigno i forrige uke. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FIKK HJELP: Familien, samt en anonymisert profesjonell kriserådgiver, var på plass på hytta i Åre for å gi Petter Northug hjelp og støtte etter promillekjøringen på Byåsen i Trondheim den 4. mai i år. Her er han under trening i Livigno i forrige uke. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

(Dagbladet): I dag kom boka «Northug - en familiehistorie» skrevet av Sverre M. Nyrønning. Her får man for første gang innblikk i hvordan Northug selv, og de rundt ham, opplevde det som skjedde den 4. mai.

Etter at Northug hadde sovet ut og forklart seg på politistasjonen i Trondheim, ble han «smuglet» ut av byen med hjelp fra politiet.

«Her var politiet hjelpsomme, innrømmet riktignok at Petter nå fikk særbehandling, men forsto at det eneste fornuftige var å føre ham til en patruljebil og så kjøre ham bort uten at noen oppdaget ham.»

Deretter bar det rett til ei hytte i Åre i Sverige som en venn av familien hadde stilt til disposisjon.

- Petter ville ikke hjem til Byåsen, ikke hjem til foreldrene på gården i Framverran, han ville bort, ut av landet, flykte langt av gårde, ta repern, overbevist om at alt var tapt, karrieren, sponsorene, pengene, livet han hadde levd og nytt, fremtiden, sier Sørum Langås i boka.

Det blir også fortalt hvordan Northug lenge var i tvil om han ville møte foreldrene. At han følte seg skamfull, og at han hadde skuffet dem. Likevel ble det raskt klart for ham at det ikke var noe han kunne utsette.

På hytta i Åre var Northug sammen med pappa John, mamma May, manager Are Sørum Langås og en anonymisert profesjonell kriserådgiver. Nyrønning forteller om hvordan møtet mellom Northug og foreldrene var.

«Uansett ventet de på ham i hytta, og gjennom tårer og omfavnelser ga mamma og pappa klart uttrykk for at han var sønnen deres, at de var der for ham, og at han alltid kunne regne med deres menneskelige støtte, samme hva han hadde gjort».

FORTELLER: Petter Northug snakker ut som hendelsene den 4. mai og tiden etter. Foto: www.northug.no
FORTELLER: Petter Northug snakker ut som hendelsene den 4. mai og tiden etter. Foto: www.northug.no Vis mer