GUL TRØYE TIL ODEL OG EIE: Petter Northug visste at han i praksis hadde vunnet verdenscupen sammenlagt etter gårsdagens seier i Holmenkollen, men han var ikke klar over regelendringen som gjør at han også har avgjort kampen om den store krystallkula i teorien.Foto: Erlend Aas / Scanpix
GUL TRØYE TIL ODEL OG EIE: Petter Northug visste at han i praksis hadde vunnet verdenscupen sammenlagt etter gårsdagens seier i Holmenkollen, men han var ikke klar over regelendringen som gjør at han også har avgjort kampen om den store krystallkula i teorien.Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Northug fikk høre om verdenscupseieren på SMS

- Nå skal jeg avslutte rennene i Sverige med stil.

Petter Northug er vinner av verdenscupen allerede før Falun-rennene. En regelendring de norske ikke var klar over sørger for det.

— Det er ekstra stas over å klare dette her. Dette betyr veldig mye. Jeg var så nær i fjor og er så utrolig stolt over å ha klart det, sier Northug til NTB.

Sportssjef Åge Skinstad informerte NRK om regelendringen søndag morgen. Da var han selv akkurat blitt gjort oppmerksom av FIS-ledelsen på den sentrale endringen i regelverket.

Det er bare 350 poeng å kjempe om i Falun, mot 400 med reglene fra forrige sesong. Dermed kan ikke Lukas Bauer ta igjen Northug.

Fikk SMS — Det er spesielt å få melding om at jeg vant sammenlagtseieren på SMS, men jeg visste jo etter femmila at det nesten var i boks, sier Northug.

Han ble kongen av Holmenkollen da han vant prestisjefemmila lørdag. Nå er han også offisielt verdens beste skiløper denne sesongen.

— Jeg rangerer mesterskap svært høyt, men dette rangerer jeg like høyt. Jeg har hatt full klaff gjennom hele sesongen også får jeg en premie for det også. Det betaler seg med mange gode resultater gjennom sesongen, sier Northug.

Stiller i Sverige Han kommer til å stille i Sverige selv om han ikke trenger et eneste poeng.

— Selv om jeg allerede har vunnet sammenlagtseieren skal jeg avslutte rennene i Sverige med stil. Jeg skal gå alle rennene og jeg gleder meg spesielt til å ta imot kula, sier han.

— Jeg har også mulighet til å vinne distansecupen og skal gi alt for det, legger han til.

(NTB)