Northug fikk klassisk juling av suverene Sundby på Beito

Men det gjorde alle andre også.

VISTE STYRKE: Martin Johnsrud Sundby vant herrenes 15 kilometer klassisk suverent på Beitostølen i ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VISTE STYRKE: Martin Johnsrud Sundby vant herrenes 15 kilometer klassisk suverent på Beitostølen i ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby satte Petter Northug og de andre norske løperne ettertrykkelig på plass i langrennsåpningen på Beitostølen i dag.

Etter en kontrollert åpning satte Oslo-gutten opp farten for alvor, og i mål var ingen i nærheten av Sundby, som vant med 22,9 sekunder ned til nestemann med på den 15 kilometer lange klassiskdistansen.

- Det var sånn middels. Helt greit, ikke mer eller mindre. Brukbart, sier Sundby til NRK etter seieren.

- Jeg var sjukt nervøs før start, surret og styret fælt, men det var litt digg å kjenne på det også. Det er sinnssykt digg å gå skirenn igjen. Dette betyr selvtillit, for jeg har vært spent. Men jeg må klatre enda litt mer på stigen for å hamle opp med de beste, sier han.

Northug åpnet sterkt Petter Northug åpnet også sterkt, og selv om han aldri hadde sjans på seieren, må han si seg godt fornøyd med tredjeplass etter en god treningshøst.

Ved to kilometer ledet faktisk Northug med 4,2 sekunder ned til Johnsrud Sundby, men derfra og ut var det sistnevnte som dominerte: Ved seks kilometer var det Oslo-gutten som ledet med 2,9.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer