Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug fikk klassisk juling av suverene Sundby på Beito

Men det gjorde alle andre også.

VISTE STYRKE: Martin Johnsrud Sundby vant herrenes 15 kilometer klassisk suverent på Beitostølen i ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VISTE STYRKE: Martin Johnsrud Sundby vant herrenes 15 kilometer klassisk suverent på Beitostølen i ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby satte Petter Northug og de andre norske løperne ettertrykkelig på plass i langrennsåpningen på Beitostølen i dag.

Etter en kontrollert åpning satte Oslo-gutten opp farten for alvor, og i mål var ingen i nærheten av Sundby, som vant med 22,9 sekunder ned til nestemann med på den 15 kilometer lange klassiskdistansen.

- Det var sånn middels. Helt greit, ikke mer eller mindre. Brukbart, sier Sundby til NRK etter seieren.

- Jeg var sjukt nervøs før start, surret og styret fælt, men det var litt digg å kjenne på det også. Det er sinnssykt digg å gå skirenn igjen. Dette betyr selvtillit, for jeg har vært spent. Men jeg må klatre enda litt mer på stigen for å hamle opp med de beste, sier han.

Northug åpnet sterkt Petter Northug åpnet også sterkt, og selv om han aldri hadde sjans på seieren, må han si seg godt fornøyd med tredjeplass etter en god treningshøst.

Ved to kilometer ledet faktisk Northug med 4,2 sekunder ned til Johnsrud Sundby, men derfra og ut var det sistnevnte som dominerte: Ved seks kilometer var det Oslo-gutten som ledet med 2,9.

SLÅTT GODT: Petter Northug viste tegn til bra form på Beitostølen, men en imponerende Martin Johnsrud Sundby kunne han ikke true til slutt.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLÅTT GODT: Petter Northug viste tegn til bra form på Beitostølen, men en imponerende Martin Johnsrud Sundby kunne han ikke true til slutt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Og forspranget økte. Allerede etter syv kilometer hadde forspranget økt til 9,4 sekunder, og plutselig var Northug i en kamp om andreplassen med Petter Eliassen og Didrik Tønseth.

Martin Johnsrud Sundby derimot bare fortsatte å imponere.

Tønseth snappet andreplassen Han holdt farten oppe helt inn på stadion, hele tiden over 20 sekunder foran de andre, og i mål var han altså klart best.

Petter Northug ble imidlertid passert av Didrik Tønseth i løpet av de siste tre kilometerne, og endte altså som nummer tre, 2,9 sekunder bak Tønseth (og 25,8 bak vinneren).

- Det var artig å gå. Fantastisk føre og stemning. Det fløt fint, og det er helt topp å komme i gang. Det er lenge siden jeg har vært på pallen i et skiløp også, sier andreplassvinneren til NRK.

Det tredjemann Northug gjorde ble imidlertid også lagt merke til av de andre guttene.

- Jeg regnet med at Petter skulle gå styggfort, og det gjorde han også. Han åpnet bra, i hvert fall, kommenterer Martin Johnsrud Sundby.

PS! Petter Northug gikk rett forbi NRK etter løpet uten å snakke med kanalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling