Northug fikk sjokk: - Rått

Johannes Høsflot Klæbo (25) slo til med et nytt toppløp på 15 kilometer fristil. Bare Simen Hegstad Krüger var bedre. En ting underveis fikk Northug til å måpe.

NUMMER TO: Johannes Høsflot Klæbo underveis på søndagens 15 kilometer fristil. Foto: NTB
NUMMER TO: Johannes Høsflot Klæbo underveis på søndagens 15 kilometer fristil. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS (Dagbladet): - Det er rått. Det er helt rått. Det var veldig overraskende at han kom så fort.

TV 2-ekspert Petter Northug fikk sjokk da Klæbo dunket til med en vanvittig tid 10 kilometer ut i søndagens 15 kilometer.

Klæbo åpnet i et rolig tempo, og var for eksempel nummer 48 etter 2,2 kilometer, 24 sekunder bak lederen. Men på den andre runden sa det plutselig pang. 25-åringen hentet en rekke sekunder fra toppunktet i Davos-høyden og ned til stadion mellom åtte og ti kilometer.

- Det tyder på at han har gjennomført planen og er i kalasform. Han så nesten uberørt ut. Jeg forventer at det smeller nå, sa TV 2-ekspert Petter Northug på direkten.

Han fikk rett. Og akkurat Klæbos manøvrering i nedoverbakkene ble en snakkis etter dagens renn.

I egen klasse

Klæbo var vanvittig rask i nedoverbakkene, og det fikk vi se enda tydeligere på den siste runden. Ser vi på sektortida de siste to kilometerne var Klæbo i en helt egen klasse.

Han slo for eksempel Ustjugov med 8,5 sekunder, Østberg Amundsen med 11,6 sekunder og Simen Hegstad Krüger med 13,2 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.