TRØSTEPREMIE: Petter Northug med medaljen han fikk av Expressen.
TRØSTEPREMIE: Petter Northug med medaljen han fikk av Expressen.Vis mer

Northug fikk svensk gullmedalje i trøstepremie

- Det kjennes stort, sier nordmannen.

(Dagbladet): Petter Northug beskriver sin egen innsats i OL i Sotsji som mislykket, etter at han må dra hjem fra Sotsji uten en eneste medalje.

- Ja, ingen tvil om at det er mislykket. Både for egen del og for distanselaget, sa han etter dagens femmil, hvor han endte på en 18. plass.

Svenskene elsker å erte Northug, og den svenske avisa Expressen bestemte seg derfor for å gi nordmannen en trøstepremie, i form av en egen svensk gullmedalje.

Expressen skriver at de ga Northug medaljen etter dagens konkurranse, og Dagbladets fotograf på stedet forteller at Northug ble glad for gaven og at han skulle ta godt vare på den.

- Det kjennes stort, sa Northug.

Vil gjøre valget vanskelig Toppidrettssjef Tore Øvrebø oppsummerte i dag OL i Sotsji på en pressekonferanse etter femmila, og fikk da spørsmål om Northug.

- Hva med Petter Northugs utmelding fra landslaget. Er det grunnen til hans dårlige resultater?

- Det er veldig vanskelig å svare på. Vi må forholde oss til at han valgte det. Vi må jobbe for at landslagene er det mest attraktive å være. Vi må jobbe videre med å utvikle det på denne måten. Jeg synes det var rart at Petter valgte å gå ut av en prestasjonsgruppe. Men vi må gjøre slike valg vanskelige.

Vil ha Northug på landslaget Landslagssjef Vidar Løfshus legger ikke skjul på at han ønsker Northug tilbake på landslaget.

- Petter Northug blir tatt ut på landslaget. Det er en formalitet. Så er det opp til han å si ja eller nei, sier Løfshus til NRK.no i dag.

Northug selv sier at han fortsatt ønsker å være på privatlag.

- Akkurat nå er jeg på Coop, og jeg kommer til å være med dem, det er det ingen tvil om, fastslår han overfor NRK.