GREIT TAP: Petter Northug hadde ingen problemer med å akseptere nederlaget for suverene Nikita Krijukov. Eirik Brandsdal med nummer åtte.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
GREIT TAP: Petter Northug hadde ingen problemer med å akseptere nederlaget for suverene Nikita Krijukov. Eirik Brandsdal med nummer åtte. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Northug fleipet med Krijukov om julingen han fikk

- Vi snakker mye sammen, forteller russernes gullhelt.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Petter Northug var i realiteten sjanseløs mot Nikita Krijkukov på oppløpet i Val di Fiemme, og det gikk som han hadde spådd på forhånd: Russeren vant suverent da det kom til staking i sprintfinalen.

Da de to tok en ekstra runde foran hovedtribunen etter løpet fleipet de og lo, og Northug forteller at det var russerens overlegenhet han vitset om.

- Krjukov er veldig artig, han er en av rivalene jeg fleiper mye med. Jeg sa det var umulig å slå ham, sier Northug.

- Han svarte at han måtte vinne, han får kanskje bare gått en distanse, mens jeg får gått 1000. Jeg får flere muligheter, han får bare en, mente han, sier nordmannen med et smil.

Northug sier Krijukovs relativt gode engelsk gjør det lettere å kommunisere med ham enn andre russere, og mener samtidig at det er en verden av forskjell på å tape for russeren og eksempelvis Emil Jönsson.

- Ja, det er stor forskjell på å tape for ham og feks Jönsson. Det var én klar favoritt om han hadde en bra dag, og det var Krijukov. Teknisk kan man bare studere ham, se på det «fallet og henget» han klarer å skape i staking, der er han råest, og det har vi sett på lenge, sier Northug.

Ville vinne mest
Nikita Krijukov har nok en mulighet til å få gå lagsprinten i fristil på søndag også, men han legger ikke skjul på at det var dagen i dag som virkelig telte.

- Ja, Petter har rett i det. Jeg vet ikke om jeg er uslåelig akkurat, men jeg tror ingen av de andre ville vinne så mye som meg i dag, sier russeren, og forteller at han har et godt forhold til Northug og de andre nordmennene.

- Vi snakker mye sammen. Engelsken min er ikke så verst, selv om den ikke er så god. Det er veldig interessant, vi fleiper mye ned hverandre, sier Krijukov til Dagbladet.

Skjønte det gikk mot gull
Han skryter også av det norske laget, som fikk tre mann til finalen.

- Tre i topp seks er et veldig godt resultat. Jeg snakket blant annet med Eirik Brandsdal, og han sa det var tøft å gå den femte kvartfinalen og den andre semifinalen før finalen. Jeg hadde bedre tid til å slappe av underveis, og det var nok en bedre oppladning. Det hjalp meg til å vinne, mener 27-åringen.

- Jeg visste at Petter og Emil ville være sterkere enn meg opp den siste bakken, men jeg visste også at jeg er rask på oppløpet. Det var perfekt for meg at jeg var først med 100 meter igjen, og de siste 80 skjønte jeg at jeg ville vinne, sier Krijukov.