GOD KLEM: Faren hennes kom med et stikk til Petter Northug før VM, men kronprinsesse Victoria av Sverige hyller nordmannen etter dagens gull. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
GOD KLEM: Faren hennes kom med et stikk til Petter Northug før VM, men kronprinsesse Victoria av Sverige hyller nordmannen etter dagens gull. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Northug flørtet med svenskeprinsessen etter gullet

- Stakk nummeret mitt i lomma hennes.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Petter Northug jr. var utslitt i noen minutter etter sin ville avslutning på 15-kilometeren, han gråt litt og kom seg til hektene - og så var det bare ren glede.

Dette er gullet mange tidligere har ment at nordmannen aldri kunne vinne, men Northug har bevist det nok en gang: Han er en komplett skiløper.

Blomster fikk han av Sveriges kronprinsesse Victoria, et passende øyeblikk etter ordkrigen med naboene under VM, og stikket fra Carl Gustaf før mesterskapet.

- Det har skjedd mye siden den tid. Jeg fikk jo en klem til og med, så jeg passet på å lure en lapp med nummeret mitt ned i lomma hennes, sier Northug med et glis til svenske journalister.

Håper på middag
Og Victoria hyller Northug etter gullet.

- Han er en konkurransemaskin, han er stor. Hele det norske laget er sterkt både på dame- og herre-siden. Det er tøft å slå dem, men vi tok en fin sølvmedalje i dag, sier kronprinsessen.

Nå håper Northug på invitasjon til slotte.

- Jeg skal jo til Stockholm for å gå slottssprinten senere i vinter, så jeg får kanskje en invitasjon til slottsmiddag, humrer nordmannen, som fikk spørsmål om Tone Damli Aaberge i dag også.

- Nå skal ikke jeg si at det var bruddet som gjorde at jeg tok gull i dag, og hun var ikke så mye i tankene mine under løpet heller. Jeg får ... Nei, jeg skal ikke si noe dumt nå.

Hørte bare støy
Han forteller at pappa John Northugs rop på sisterunden hjalp ham til å få ut de siste kreftene i sekundstriden med Johan Olsson, og de kreftene var det få av mot slutten.

GULLKLEMMEN: Kronprinsessen og skikongen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
GULLKLEMMEN: Kronprinsessen og skikongen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

- Jeg hørte bare støy, men han skrek da jeg var i den siste bakken, og så skrek han enda høyere da det gjensto to kilometer, og det hjelper når det er en far som roper, forteller Northug jr.

- Det var bare et sånt brøl, du kan måle det med desibel uten at det gir deg noe fornuftig, men du skjønner at det handler om sekunder, og at du bare må jage, sier han.

Bra for ryktet
Petter Northug sier det er en lettelse å vinne en individuell 15-kilometer etter fire gull i fellesstarter.

- Å ta det i et VM er litt ufattelig fortsatt, grunnen til at jeg er så veldig glad og lettet er at jeg ikke skjønner det helt, sier han.

- Føler du deg som en komplett skiløper nå?

- Jeg skal ikke være frekk, men jeg har vunnet tremil individuelt i høyde, og sprinter i begge stilarter, så føler du deg komplett. Men det gjør ikke noe for det ryktet at jeg vinner et individuelt renn i VM, sier Petter Northug.