GOD FOTBALLFORM: Petter Northug jr. spilte hele matchen for Handshake for Peace-laget, løp mye, men skiformen vil han ikke melde så mye om. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GOD FOTBALLFORM: Petter Northug jr. spilte hele matchen for Handshake for Peace-laget, løp mye, men skiformen vil han ikke melde så mye om. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Northug fnyser av Rekdals formanalyse

- Tror ikke du skal sammenlikne.

EKEBERG (Dagbladet): Det var tilløp til popstjernetilstander på Ekebergsletta under dagens tradisjonsrike kjendis-/verdikamp på hovedbanen, og det var vel egentlig bare én kjendis som sørget for det: Petter Northug.

Etter noen uker med radiostillhet og rapportert hardtrening i Meråker og i Sør-Europa snakket skistjernen med media for første gang på lenge i dag, selv om snakking kanskje er en mild overdrivelse.

Northug var totaltaus på vei av banen, men etter en kjapp hvil i Coop-teltet stilte han opp og svarte på et par spørsmål om det flere andre har uttalt er en kommende godform.

- Nei, det har jeg ikke hørt noe om, sier 28-åringen om de spredte meldingene om at han ser bra ut om dagen, og lar seg heller ikke friste til å forsterke trener Kjetil Rekdals analyse: Norway Cup-publikummet fikk se en Northug i «storslag».

- Jeg tror ikke du skal sammenlikne to ganger 25 med fotball her, som bare er artig, med form, sier han med et smil.

- Gjør en bra jobb Northug fikk desidert høyest jubel da de to lagene ble ropt opp før kampstart på sletta, og presseoppbudet fortalte også at vintersesongen aldri er langt unna når det handler om ham.

Manager Are Sørum Langås bekrefter at Petter Northug har gjort en god jobb i sommer, men selv nekter skistjernen å være med på å bygge opp forventningene for høsten.

- Jeg tenker ikke så mye, jeg trener og gjør en bra jobb, sier Northug.

- På nivå med det beste du har gjort av forberedelser?

- Kanskje. Jeg vet ikke. Jeg husker ikke, sier 28-åringen, som skal til Stavanger og delta i Blink-festivalen til helga.

- Hvilke svar får vi der?

- Vi får vel svar på hvordan formen er.

- Er du spent på det selv?

- Nei.

- Har du trent annerledes i sommer enn tidligere?

- Nei.

Bare å legge seg flat Og det var egentlig alt Petter Northug ville si om akkurat den saken. Ordknapp, men blid. Fotballen var han litt mer meddelsom om.

- Vi var nok litt dårligere til å trille ball enn det andre laget, det manglet litt på ferdighetene, sier han om nederlaget mot MOT-mannskapet, som for ydmykelsens skyld lot lillebror Even Northug sette inn det avgjørende målet (etter at unggutten tidligere hadde misset et straffespark).

- Jeg prøvde å psyke ham ut, og det funka jo, men han fikk en saftig revansj da han avgjorde på slutten av kampen, sier Petter Northug.

- Det var en fortjent seier, de hadde litt mer spill enn oss, og vi ble løpende litt imellom. Jeg fikk full tillit av Kjetil Rekdal, så det er bare å legge seg flat. Men Rekdal var vel mer glad for tre poeng i går enn en eventuell seier i dag, sier mosvikingen.

Northug skal gå syv kilometer motbakkeløp det såkalte Lysebotn Opp i morgen, før han deretter avgjør om han vil delta mer i helga.