SNART TILBAKE?: Petter Northug har slitt med sykdom den siste uka, men er ifølge landslagssjefen i bedre form nå.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SNART TILBAKE?: Petter Northug har slitt med sykdom den siste uka, men er ifølge landslagssjefen i bedre form nå. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

- Northug føler seg bedre

Optimistisk før sesongstarten.

(Dagbladet): Petter Northug sliter med sykdom og har ikke trent den siste uka.

Skiesset har ikke vært i form til å trene, etter at mageproblemene rammet ham og flere norske landslagsløpere under høydesamlingen i Val Senales.

- Nå føler han seg bedre. Jeg snakket med ham i går kveld, og vet ikke hvordan formen er i dag. Han sa i hvertfall at han føler seg bedre nå, sier langrennssjef Trond Nystad til Dagbladet.

Om ei uke er det nasjonal åpning på Beitostølen, og Nystad vil ikke si om det spøker for Northugs deltagelse.

- Det er noe vi må se nærmere på. Det er selvsagt positivt at han føler seg bedre. Mandag vil vi se om han kan trene igjen, sier Nystad.

Den nasjonale sesongåpningen innledes med 15 km fristil fredag 16. november. Verdenscupen starter i svenske Gällivare helga etter med samme distanse.

Northug, Marit Bjørgen og fem andre magesyke landslagsløpere ble rammet av sykdom for rundt ei uke siden. De sju ble rammet av omgangssyke rett før samlingen i Schnalstal ble avsluttet - og Northug er fortsatt ikke tilbake i trening.