Northug føler seg lurt av Skiforbundet

Mener Skiforbundet er uredelige.

DATOKRANGEL: Petter Northug og Skiforbundet er fortsatt et stykke unna å bli enige om avtalen som må signeres for at han skal få representere Norge i VM og verdenscup i vinter. De stridende punktene er avtalens sluttdato, og at Northug og Coop vil selge ut det varelageret som allerede er produsert. Foto: Bjørn Langsem
DATOKRANGEL: Petter Northug og Skiforbundet er fortsatt et stykke unna å bli enige om avtalen som må signeres for at han skal få representere Norge i VM og verdenscup i vinter. De stridende punktene er avtalens sluttdato, og at Northug og Coop vil selge ut det varelageret som allerede er produsert. Foto: Bjørn LangsemVis mer

(Dagbladet): Petter Northug har frist til midnatt lørdag med å signere representasjonsavtalen som kreves for at han kan stille i Falun-VM og gå verdenscup i langrenn i vinter.

Forhandlingene har pågått i flere måneder, og etter det Dagbladet kjenner til så har forhandlingsklimaet mellom partene til tider vært rimelig hett.

Sterkt uenige Det skyldes ikke minst at partene har svært delte oppfatninger om hva de faktisk har blitt enige om i forhandlingene.

Skiforbundets generalsekretær Stein Opsal gikk i Adresseavisen i dag ut mot Northug-leiren, med følgende melding:

- Jo mer vi gir, desto mer krever Northug.

Han sikter da til at forbundet har gått med på at avtalen kan opphøre 15. april, i stedet for 30. april, som opprinnelig lå til grunn.

Opsal hevder også å ha skriftlig samtykke fra skistjernens far, John Northug, i at partene var enige om 30. april.

Northug: Ening om mars Ifølge Opsal skal Northug-leiren nå først i sluttfasen ha krevd 15. mars som ny dato avtalens utløp, og han spekulerer i at datoen er viktig for Northug-leiren for å få den mye omtalte kleskolleksjonen til Northug ut i Coop-butikkene fra 16. mars.

For Skiforbundet er Northugs kleskolleksjon kontroversiell fordi Northugs sponsor Coop bryter med landslagets sponsor Spar - og ikke minst fordi klærne er produsert av Swix - som således er direkte konkurrent til Skiforbundets leverandør Bjørn Dæhlie Technical Wear.
 
Dagbladet er derimot kjent med at Northug og hans støtteapparat føler seg lurt av Skiforbundet i diskusjonen om dato.

De skal, etter det Dagbladet kjenner til, ha opplevd at forbundet allerede i et forhandlingsmøte i september var kjent med at Northug ønsket 15. mars som dato for avtalens utløp - og at Northug dermed sto fritt til å profilere sine sponsorer etter den datoen.

Vil selge produsert tøy Representasjonsavtalen må altså signeres innen midnatt lørdag - og selv om partene skal ha kommet til enighet om mye, så står de tilsynelatende langt fra hverandre på et par viktige punkter.

I tillegg til at Northug-leiren står steilt på at Northug må få stå fritt etter 15. mars, så krever de også å få selge ut varelageret med klær som allerede er produsert, for å unngå at de må dumpes.

Etter det Dagbladet kjenner til skal Northug og hans samarbeidspartnere ha tilbudt seg å ikke sette i gang ny produksjon med Northug-klær før etter at landslagsavtalen er utgått på dato.