Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug forbløffet over Hafsås

Fikk bank av skiskytter - men kyss fra svensker.

IMPONERT OG OVERRASKET: Petter Northug måtte seg seg slått med 11 sekunder av skiskytter Ronny Hafsås. Men sutret ikke av den grunn.  Foto: Thomas Rasmus Skaug/ Dagbladet
IMPONERT OG OVERRASKET: Petter Northug måtte seg seg slått med 11 sekunder av skiskytter Ronny Hafsås. Men sutret ikke av den grunn. Foto: Thomas Rasmus Skaug/ Dagbladet Vis mer

|||BEITOSTØLEN (Dagbladet): Petter Northug liker aldri å bli slått. Og spesielt ikke når det er skiskyttere som ypper seg.  

I dag måtte han imidlertid gi tapt for en 24-åring som til vanlig har børse på ryggen. Med fattige to tidelers margin vant Ronny Hafsås foran franskmannen Vincent Vittoz. Northug måtte ta til takke med fjerdeplassen, slått med 11,7 sekunder.  

- Bank av en skiskytter, Petter?  

- Det begynner å bli en vane, innleder en usedvanlig ydmyk Northug — selv om den uttalelsen er en sannhet med betydelige modifikasjoner.

- Men det han gjorde er imponerende. Jeg så han gikk fort forrige helg også (skiskyting på Beitostølen), men jeg er overrasket over at han vant. Det er helt rått. Fantastisk, skryter Northug.  

Fornøyd med seg selv

Mye av spenningen i forkant handlet om hvordan han selv ville respondere på det massive trykket han har vært utsatt for denne uka.   Svaret han ga var oppløftende.  

GULLGUTT - OGSÅ I SVERIGE: Petter Northug var ikke vond å be da disse to svenskene, samt oppblåsbare Barbara, ville foreviges sammen med sin store helt.  Foto: Thomas Rasmus Skaug/ Dagbladet
GULLGUTT - OGSÅ I SVERIGE: Petter Northug var ikke vond å be da disse to svenskene, samt oppblåsbare Barbara, ville foreviges sammen med sin store helt. Foto: Thomas Rasmus Skaug/ Dagbladet Vis mer

- Jeg gikk bedre enn forrige helg, og jeg var i bedre slag. For min del var dette veldig bra, sier Northug til Dagbladet.  

- Hvordan har den siste uka vært for deg?  

- Jeg har trent bra og slappet av. Det har vært en bra treningsuke. På dette tidspunktet er det like viktig som konkurransene, sier Northug.  

Med startnummer 101 var han for øvrig nær ved å hente inn tyske Axel Teichmann, som han har møtt mann til mann flere ganger på ankeretapper.  

Teichmann har også slengt med leppa og hevdet Northug går rundt og later som han er sliten for å lure konkurrentene.  

- Jeg tenkte jeg skulle klappe ham på ryggen om jeg gikk forbi, flirer Northug.  

I målområdet poserte han for øvrig med to Northug-frelste svenske jenter, som av en eller annen grunn hadde med seg en oppblåsbar Barbara.  

- Det er vel de to eneste svenskene i fanklubben min også, sier 23-åringen med et smil.
 
Vil ikke vrake skiskyting

Ronny Hafsås gråt av glede etter seieren på 15-kilometeren, og innrømmer at det var spesielt moro å sette langrennsspesialistene på plass.  

GRÅT Seieren på 15-kilometeren betydde mye for Ronny Hafsås. Så mye at han gråt av glede.  
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
GRÅT Seieren på 15-kilometeren betydde mye for Ronny Hafsås. Så mye at han gråt av glede. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

- Det er gøy å se at jeg kan hevde meg her. Jeg har jobbet knallhardt for dette. Men alt betaler seg nå, sier han.  

Fra før hadde han et NM-sølv i langrenn fra 2008 å vise til, men til tross for det åpenbare potensialet vil han ikke kutte ut skiskytingen. 

- Jeg kan satse på langrenn hvis jeg har lyst. Men ikke akkurat nå. Det er en prioritering jeg vil gjøre seinere, sier han.  

- Thomas Alsgaard sa på TV at jeg bare har skøyting å konsentrere meg om. Når du øver på noe er det ikke rart du blir god. Men jeg skal ikke stå her og være overlegen, sier Hafsås.  

- Hvordan var det å være Ronny Hafsås i målområdet da Vittoz kom inn på oppløpet?  

- Jeg holdt på å pisse på meg. Det var helt sykt spennende, sier han til Dagbladet.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media