Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn og løping

Northug fører an ambisiøst løpelag med mange sterke navn:
- Petter kan overraske

Mosvik IL satser stort på løpesuksess denne våren. Petter Northug er den største stjerna på et langrennspreget lag som håper å sette spesialistene på plass.


LØPETID: Petter Northugs løpesesong er i gang. Denne våren håper han på suksess som en del av Mosvik ILs rekordsterke mannskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LØPETID: Petter Northugs løpesesong er i gang. Denne våren håper han på suksess som en del av Mosvik ILs rekordsterke mannskap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northug fikk ikke gå alle rennene han ville i vinter, men denne våren har han omtrent hatt startnummeret mer på enn av seg. Mosvik-ekspressen har en veldig tett konkurranseplan og har nylig lagt bak seg en rekke showrenn i alt fra Russland til Island.

Konkurransemennesket fra Mosvika gir seg imidlertid ikke der. Nå skal han måle krefter med de beste løperne i blant annet St. Olavstafetten i dag og Holmenkollstafetten senere denne måneden.

Northug omtaler seg selv som sportslig leder i Mosviks knallsterke løpelag, som skal forsøke å slå erkerivalen Strindheim Friidrett.

- Petter elsker å konkurrere, men han konkurrerer sjelden bare for moro skyld, sier manager Are Sørum Langås til Dagbladet.

Northugs lag

Dagbladet får opplyst at Mosvik IL skal mønstre et rekordsterkt og langrennstungt lag til Holmenkollstafetten. Det blir store utskiftninger fra fjorårets lag. Flere av de sterkest løpende langrennsløperne er med i troppen.

Det inkluderer blant annet disse utøverne, i tillegg til Petter Northug selv:

* Mathias Rundgreen - 3. plass fra prøve-OL i Pyeongchang. Uttatt på rekruttlandslaget.
* Tomas Northug - Én verdenscupseier og 6. plass fra VM-sprinten i Falun.
* Pål Trøan Aune - To topp 20-plasseringer i verdenscupen.
* Erik Mysen - Gikk verdenscup i Holmenkollen i år og ble nr. 6 på 15 km klassisk i NM.
* Sindre Hammerlund - Gikk verdenscup i fjor og har seier norgescupen.
* Ola Berg Fines - tidligere langrennsløper som nå satser løping. Lagets sterkeste kort og kaptein.
* Magnus Frodahl - Har tidligere hatt verdensrekorden på 100 meter i langrennssprint.
* Kasper Stadaas - Gikk verdenscupen i Drammen i fjor og har mange toppresultater i sommerskirenn. Har blant annet vunnet renn under Toppidrettsveka og Blinkfestivalen.
* Aksel Rosenvinge - Har vært på juniorlandslaget, vunnet ungdom-OL og har medalje i NM i terrengløp.

- En del drittslenging

Mosviks mål er å bli topp 10 i Holmenkollstafetten totalt og slå de øvrige langrennsbaserte løpelagene. I fjor ble Lyn Ski nr. 13. Mosvik mener de har et vesentlig sterkere lag enn Lyn i år.

Aller størst er imidlertid prestisjen mellom Mosvik IL og Strindheim Friidrett, som blant annet Rundgreen og Mysen representerte i fjor og hvor Northug-brødrene går NM-stafettene på ski.

- Det har vært en del drittslenging fra Strindheim-trenerne om at Mosvik ikke har kompetanse på løping, forteller Mysen til Dagbladet.

- Det er litt morsomt fordi dette er bare noe vi skiløperne gjør for gøy, men det er temperatur om å bli beste trønderske lag. Strindheim har flere som satser på løping og er favoritter i denne duellen.

- Northug kan overraske

Mysen er en av de sterkeste løperne på laget, sammen med Ole Berg Finnes, Stian Christoffersen og Mathias Rundgreen. Northug kommer like bak her og rapporteres å være i god utvikling som løper.

- Northug har vist lovende takter på løpeøktene, så jeg tror han kan overraske, sier Mysen.

Allerede i dag løper Mosvik St. Olavstafetten. Senere står Holmenkollstafetten og NM-stafetten 4 x 1500 meter på programmet.

Bedre flatt enn oppover

Manager Langås bekrefter til Dagbladet at både St.Olavstafetten og Holmenkollstafetten står i Northugs konkurranseplan.

31-åringen trives best når terrenget er flatere. I motbakkeløp har han aldri overbevist og har fått høre det av blant annet Heidi Weng.

- Det skal ikke så mye til å slå Northug i slike løp, sa Weng til Dagbladet etter at hun løp fra ham under Toppidrettsveka.

På bane går det imidlertid raskere unna. Ifølge langrenn.coms adelskalender har Northug en sterk tid på 3000 meter å vise til, nemlig 8.51. Overfor Dagbladet hevder han imidlertid at den ikke stemmer, som et humoristisk svar på Emil Iversens mistanke.

- Min personlige rekord på 3000 meter er 9,54. Det var motvind, overvekt, og jeg hadde spist pasta carbonara med fløtegratinerte poteter og marinert vill laks som var barbequemarinert 12 minutter før start, sa Northug til Dagbladet forrige uke.