Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug forklarer «russertrusselen»

- Sagt i en annen sammenheng.

SAGT I EN ANNEN SAMMENHENG: - Vi skal gni det inn når vi slår dem i Russland, sa Northug til pressen etter stafetten i går. Dagens «russertrussel» i VG ble avgitt tidligere i høst.Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
SAGT I EN ANNEN SAMMENHENG: - Vi skal gni det inn når vi slår dem i Russland, sa Northug til pressen etter stafetten i går. Dagens «russertrussel» i VG ble avgitt tidligere i høst.Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I dagens VG blir Petter Northug sitert på at han «skal ødelegge livet» til den russiske ankermannen på det russiske stafettlaget i OL.

- På stafett er det krig og man får bare håpe at man går ut likt med Russland på deres hjemmebane. Da skal jeg ødelegge livet hans, så han ikke kan vise seg på en idrettsplass igjen, sa Northug til VG da de møtte ham tidligere i høst.

Etter å ha tapt spurten mot Russland og Maxim Vylegsjanin på Lillehammer i går, slo VG sitatet stort opp i dag.

- Jeg skjønner at det ser groteskt ut når det står slik, sier Northug-manager Are Sørum Langås til Dagbladet.

Sammenhengen
Flere har reagert på utspillet, noe Norges skiforbund har forståelse for.

- Jeg har snakka med Petter i dag, og han fortalte at han snakket om hvordan han tror russerne opplever presset før OL på hjemmebane, fortsetter Langås.

I boka «Norske Vinnerskaller» som kom på markedet i midten av oktober i år, forteller blant andre Petter Northug om de mentale prosessene som har gjort utvalgte norske idrettshelter til vinnere.

Northug forteller spesielt mye om ski-VM i Oslo, som ble en besettelse for ham og en gigantisk motivasjon. Hans egne ord om femmilsinnspurten forteller noe om hvor mye prestisje Petter la ned i mesterskapet.

Idet feltet sprekker opp bare noen kilometer før mål, går følgende gjennom hodet hans:

«Samtidig henter jeg som planlagt frem motiverende tanker og mentale triggere i den indre dialogen min: Det her er det siste viktige løp i ditt liv, hvis du vinner denne femmila så har du tatt femmila i tre mesterskap på rad, hvis du vinner dette løpet så trenger du ikke gå flere skirenn, for da har du vunnet det viktigste skirennet i ditt liv! Når vi sklir ned på baksiden av Gratishaugen avanserer jeg til fjerde-femte posisjon. Jeg ser alle løperne foran meg, og har god kontroll på dem. Men så kommer fallet! Jeg sklir over skiene til han som faller, det er nesten fall på meg også. Da får jeg hjertet i halsen, og tenker at der kunne livet mitt ha vært ødelagt, så heldig er du ikke en gang til.»

Ingen husker dette
- For Petter var VM på hjemmebane det største han kunne oppleve. Han tror russerne har det på samme måte nå som han hadde da, og vinner han stafetten på russernes hjemmebane har han ødelagt for dem. Uttalelsen fra Petter er ikke helt heldig, men det er sagt i en sammenheng, sier Langås.

Landslagssjef Vidar Løfshus er ikke enig med Dagbladets kommentator Esten O. Sæther i at «et stafettgull på slike premisser er ingenting verdt.»

- Nei, først må jo Petter kvalifisere seg for et stafettlag også, da. Og om de er så heldige at de skulle vinne stafetten i OL, så tror jeg ingen kommer til å tenke på hva som ble sagt av Petter på en privat samling på høsten i år, sier Løfshus til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media