FORLENGET OMSTRIDT AVTALE: Petter Northug har forlenget sin avtale med Red Bull med fire nye år. Foto: ARNT E. FOLVIK
FORLENGET OMSTRIDT AVTALE: Petter Northug har forlenget sin avtale med Red Bull med fire nye år. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

Northug forlenget omstridt Red Bull-avtale med fire år

- En avtale Petter ville ha med seg videre, sier pappa John.

|||Petter Northug ble tirsdag enig med Red Bull om å forlenge sin omstridte sponsoravtale med energidrikkprodusenten til etter OL i Sotsji i 2014.

Det var skiessets far John Northug som forhandlet fram den forlengede avtalen med Red Bull, melder NRK.

— Vi ble enige om å videreføre samarbeidet i fire år. Det var et godt og konstruktivt møte, som det alltid er med Red Bull, sier han til NRK.

Pappa Northug ville ikke kommentere innholdet i avtalen, men er sikker på at den holder seg innenfor regelverket. Han sier også at sønnen er fornøyd med resultatet av forhandlingene.

— Det er en avtale som Petter ønsker å ha med seg videre. Han har gitt sitt tilsagn til den, og da er vi alle fornøyd, sier han.

Han legger heller ikke skjul på at avtalen er økonomisk god for Norges største langrennsprofil.

— Det er et viktig bidrag til Petter. Det er sånn når man satser på langrenn — det er greit å ha solide samarbeidspartnere med seg som gjør at man kan satse trygt på idretten sin, legger John Northug til.

Petter Northugs første avtale med Red Bull skapte voldsom debatt. Skiforbundets sponsorer var i harnisk, og forbundet prøvde å forhindre langrennsløperen i å inngå en avtale med energidrikkprodusenten.

Northug og Skiforbundet ble imidlertid enige til slutt, og nå er det altså klart at han holder på sin privatsponsor i fire nye år.

(NTB)