- Northug fortjener ros for å si nei til utenlandske spillselskap

Klar melding fra næringsminister Trond Giske.

SPILLER POKER: Petter Northug får ros av næringsminister Trond Giske for å si nei til utenlandske spillselskap. 
Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
SPILLER POKER: Petter Northug får ros av næringsminister Trond Giske for å si nei til utenlandske spillselskap. Foto: Tore Meek / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet):  John Arne Riise, Mats Zuccarello Aasen og Cathrine Larsåsen har alle har valgt å inngå samarbeid med utenlandske spillselskap.

Får konsekvenser I dag ble det klart at det vil få konsekvenser for Larsåsen dersom hun fortsetter samarbeidet med spillselskapet.

Norges Friidrettsforbund ønsker ikke å la utøverne som har avtaler med utenlandske spillselskaper representere Norge i landskamper og mesterskap. De mener at det undergraver finansieringsmodellen til norsk idrett.

Sier nei Petter Northug er et av Norges hotteste sponsorobjekt, men John Northug sier til Dagbladet at det vil være helt uaktuelt for Petter Northug å samarbeide med et utenlandsk spillselskap.

- Hvis vi får tilbud fra spillselskap så er ikke det noe vi engang diskuterer, sier John Northug.

- Vi ville ikke vurdert det.

- Poker er ikke problemet I 2011 gikk næringsminister Trond Giske ut mot Northugs pokerturer.

- Det er ikke poker som er problemet, men å stille opp for utenlandske spillselskaper som trekker penger bort fra grasrota i norsk idrett, forklarer Giske til Dagbladet.

Han sier Northug gjør riktig i å takke nei til sponsorsamarbeid med utenlandske spillselskap.

- Northug fortjener ros for å si nei til utenlandske spillselskaper. Da kan han glede seg med poker uten at det går utover grasrota i norsk idrett, sier han.

Han mener problemet ligger i at utenlandske spillselskaper trekker penger bort fra norsk idrett.

- Det gjør at de frivillige må bruke enda mer tid på å skaffe inntekter, på lodd og vafler for å finansiere virksomheten. Det er tid de kunne brukt på å trene ungene, arrangere turneringer og alt det andre positive idrettsarbeidet. Derfor rammer de utenlandske selskapene de virkelige heltene i idretten, alle de som stiller opp på frivillig basis. Da er det viktig at forbildene i norsk idrett ikke stiller opp for disse spillselskapene.

STØTTER NORTHUG: Næringsminister Trond Giske mener problemet ligger i at utenlandske spillselskaper trekker penger bort fra norsk idrett.  Foto: Øistein Norum Monsen
STØTTER NORTHUG: Næringsminister Trond Giske mener problemet ligger i at utenlandske spillselskaper trekker penger bort fra norsk idrett. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer