NYTT REGELVERK: Petter Northug gjør ikke alvor av å trekke seg fra landsalget. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX
NYTT REGELVERK: Petter Northug gjør ikke alvor av å trekke seg fra landsalget. Foto: Anders Wiklund / SCANPIXVis mer

Northug fortsetter på landslaget

Enige om nye spilleregler.

||| (Dagbladet): Petter Northug fortsetter på langrennslandslaget.

Det skriver Norges Skiforbund i en pressemeldig i ettermidddag.

Bakgrunnen er episoden i Oslo i forrige uke, der Northug måtte stå skolerett foran hele landslaget.

I etterkant ble det spekulert i at ydmykelsen var så stor for 24-åringen at han vurderte landslagsframtida.


Pappa møtte Skinstad

I dag møttes Team Northug og skiforbundet til et oppklaringsmøte på Værnes, skriver NTB. Det var fruktbart, skal man tro landslagets sportssjef Åge Skinstad.

- Vi hadde et utrolig bra møte der vi så framover og så for oss mulige scenario for hvordan alt skal være i forhold til punkter som støtteapparat og tilgjengelighet. Vi kommer til å legge fram nøyaktige planer i løpet av forsommeren. Vi skal gjøre noen individuelle tilpasninger til de behovene Petter har rundt interessen og trykket rundt hans person, sier Skinstad til NTB.

Pappa John representerte Team Northug, landslagsledelsen var representert ved sportssjef Åge Skinstad og herreansvarlig Vidar Løfshus.

Petter Northug og landslagstrener Morten Aa Djupvik møttes samtidig i Trondheim.

Etter møtet kom følgende melding, partene har satt ned på papiret følgende spilleregler for videre samarbeid.

1) Petter Northug er en del av landslaget. Han skal følge landslagstrener Morten Aa Djupviks treningsopplegg. Alle aktiviteter er tilpasset slik at det skal gi minst mulig belastning for Northug. Opplegget er individuelt tilpasset ut ifra hans behov, som en konsekvens av den voldsomme interessen rundt hans person.


Petter er fornøyd

2) Northug er svært fornøyd med samlingsopplegget. Han har full tillit til Norges Skiforbunds (NSF) og Olympiatoppens sportslige støtteapparat. Dette gjelder så vel trenere, helseteam og smøreteam.

3) NSFs spilleregler basert på verdiene offensiv, positiv og samarbeidsvillig står fast. Disse skal utvikles av hele landslaget i sammen på samlingene utover høsten.

4) Felles medie- og kommunikasjonsoppfølging. NSF lager i løpet av forsommeren en plan fram mot VM 2011, som følges opp sammen.

— Vi hadde en grei dialog og fant en fin løsning. Det handler om å lage et opplegg ut fra den ekstreme oppmerksomhetssituasjonen Petter er i. Jeg mener at dette ikke er noen forskjellsbehandling, snarere en likhetsbehandling, sier John Northug til NTB. Og utdyper: — Vi snakker om en ny langrennsløper, og Petter ønsker ikke at for mange uttaler seg om han. Han ønsker å ha mest mulig kontroll selv, kommenterte Northug.