Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug forventer å bli hånet i VM

- Jeg kommer sikkert til å få høre en del.

SNAKKER OM VM: Petter Northug ble nummer to på sprinten i Kuusamo. I et intervju med SVT forteller skistjerna at han forventer å få slengt kommentarer etter seg i Falun-VM. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
SNAKKER OM VM: Petter Northug ble nummer to på sprinten i Kuusamo. I et intervju med SVT forteller skistjerna at han forventer å få slengt kommentarer etter seg i Falun-VM. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug gikk inn til 2. plass på sprinten i Kuusamo - og omtrent samtidig som nordmannen ble slått av Eirik Brandsdal i spurten, publiserte svenske SVT et eksklusivt intervju skiløperen fra Mosvik.

I intervjuet snakker 28-åringen om tida etter fyllekjøringa i mai og hvordan han har hatt det i månedene etterpå.

Han snakker også om forventningene før VM i Falun neste år.

- Jeg tenker det blir folkefest. Det blir mye folk og bra stemning. Og jeg tror at vi, eller i alle fall jeg, får kjenne på hvordan det er å være på bortebane, sier Northug til SVT.

- Slengt kommentarer Northug fortsetter:

- Jeg husker jo noen eksempler fra VM i Oslo (2011), der det ble slengt en del kommentater til Marcus (Hellner) og Johan (Olsson) under fellesstarten. Det er en del av gamet og jeg kommer sikkert å få høre en del når jeg kommer til Sverige. Jeg regner med det blir flere duelelr med svensker i mesterskapet, sier Northug.

I intervjuet sier Northug at han har som mål å ta ett individuelt gull - og gull på stafetten.

Northug snakker også om at han raskt fant gleden i å trene etter skandalen i mai, der han krasjet sin audi i alkoholpåvirket tilstand. Hun understreker at han ikke tenker på straffen som venter.

Jaget - Å være Petter Northug i Norge innebærer at du får ekstremt mye oppmerksomhet. Hvordan var det når alt dette hendte? spør reporter Yvette Hermundstad i SVT-interjvuet.

- Det har gått bra. Jeg er på sett og vis vant til å bli jaget og vant til denne rollen, så det har gått bra. Jeg tror at det er familien og folk rundt meg som har hadde det verst. Selv om det er vanskelig å stenge ting ute, så klarer jeg å jobbe med meg selv, sier Northug.

Skistjernen får også spørsmål om han er i sin beste form noen sinne. Da svarer Northug med et «kanskje».

På sprinten i Kuusamo i dag viste han dermed god form med sin annenplass - der fire nordmenn tok de fire øverste plassene:

Eirik Brandsdal, Northug, Sondre T. Fossli og Finn Haagen Krogh.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling