Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug føyer seg etter krav fra landslagsledelsen

Går NM-sprinten.

SNUR: Petter Northug må ofre deler av VM-oppladningen for å gå NM-sprinten på Røros, melder NRK. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
SNUR: Petter Northug må ofre deler av VM-oppladningen for å gå NM-sprinten på Røros, melder NRK. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer

Petter Northug må ofre deler av VM-oppladningen for å gå NM-sprinten på Røros, melder NRK.

Skal trønderen gå sprinten i Falun-VM neste måned, må han gå sprinten i NM først. Det er kravet fra landslagsledelsen.

- Vi har bestemt oss for å avbryte høydeoppholdet. Petter ønsker å gå sprinten i VM, og når det da kreves at han går sprinten i NM, så går han sprinten i NM, sier Northugs trener, Stig Rune Kveen, til NRK.

Petter Northug dro tirsdag til italienske Seiser Alm for å forberede seg til VM. Planen var at han skulle være der fram til kommende fredag, for så å gå tremila og stafetten under NM på Røros. Nå må han komme tidligere for å gå sprinten også.

- Logistikken er ikke helt spikret, men vi reiser hjem om et par dager. Petter må ha et pat økter i lavlandet før NM-sprinten. Det blir ingen optimal oppladning, men vi håper det skal være godt nok, sier Kveen.

(NTB)