KLASSISKSPESIALIST: Eldar Rønning var aller sterkest da det ble trippelduell på sisteetappen i NM. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
KLASSISKSPESIALIST: Eldar Rønning var aller sterkest da det ble trippelduell på sisteetappen i NM. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Northug frastaket på NM-lagsprinten

Nok en smell for skikongen.

GÅLÅ/OSLO (Dagbladet): Nedturen fortsetter for Petter Northug.

Han gikk glipp av verdenscupavslutningen i både Holmenkollen og Falun etter et mislykket OL.

I dag måtte han og Strindheim nøye seg med bronse i lagsprint i NM på Gålå i Gudbrandsdalen.

Gikk med lillebror Northug gikk på lag med lillebror Tomas, og Coop-løperen klarte ikke å henge med da Eldar Rønning (Skogn) rykket på sisteetappen.

Eldstebror Northug klarte ikke å henge med på stakingen til Rønning, og måtte slippe både Skogn-løperen og Kjelsås' Eirik Brandsdal på den siste sløyfa.

Rønning gikk inn til gull sammen med Martin Hammer, mens Brandsdal sikret sølvet for osloklubben i spann med Øyvind Moen Fjeld.

IKKE I TOPPSLAG: Petter Northug klarte ikke å henge med da det ble fart på stakingen i dag. Her fra OL. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
IKKE I TOPPSLAG: Petter Northug klarte ikke å henge med da det ble fart på stakingen i dag. Her fra OL. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer

- Skogn er jo en liten plass, men det er utrolig artig å sette bygda på kartet, sier Rønning til NTB.

Weng-gull Først ni sekunder etter Rønning krysset Northug målstreken.

På jentesida tok BUL gullet, ved Heidi Weng og Martine Ek Hagen. De vant med god margin til Vardens Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem.

Therese Johaug og Magni Smedås gikk inn til bronse for klubben Nansen.