Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug fratatt 15 bonussekunder

Sperret Cologna og Hellner i innlagt spurt.

FRATATT 15 SEKUNDER: Petter Northug mistet de 15 bonussekundene han vant på en innlagt spurt etter å ha sperret Dario Cologna og Marcus Hellner. Sportssjef Åge Skinstad (t.h.) varsler at Norge sannsynligvis anker juryens avgjørelse. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
FRATATT 15 SEKUNDER: Petter Northug mistet de 15 bonussekundene han vant på en innlagt spurt etter å ha sperret Dario Cologna og Marcus Hellner. Sportssjef Åge Skinstad (t.h.) varsler at Norge sannsynligvis anker juryens avgjørelse. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Petter Northug ble fratatt de 15 sekundene han vant på den første innlagte spurten på fristildelen av dagens 2 x 10 kilometer med skibytte under Tour de Ski.

Northug gikk fram og tilbake i løypa og sperret Dario Cologna og Marcus Hellner før han vant sin eneste av de seks innlagte spurtene under dagens etappe.

Hellner og Cologna viste tydelig irritasjon, og etter målgang måtte nordmannen inn til juryen. Det endte altså med at han ble fratatt de 15 bonussekundene han vant på den innlagte spurten.

- Jeg synes det er komisk at de tar fra meg sekundene, sier Northug.
Han mener han holdt seg innenfor grensa for hva som er normalt å gjøre i skisporet.

- Det er jo slik de går hele tida for å komme i posisjon og forsvare posisjonene sine, sier Petter.
Vil trolig anke Norges sportssjef Åge Skinstad varsler at det er høyst sannsynlig at de vil anke juryens avgjørelse.

- Det er meget sannsynlig at vi appellerer avgjørelsen om å frata Petter de femten bonussekundene. Vi har 72 timer på oss til å gjøre det. Vi er sterkt uenig i at det ikke er lov til å gå taktisk og at dette bare gjelder på ett punkt i løypa, sier Skinstad.
- Hva sier du om Petters form?

- Han er i god form, men ikke superform.
- Er det aktuelt å trekke ham fra Touren og sende ham hjem for trening i stedet?
- Foreløpig er konkurranser i Tour de Ski den beste treninga for ham. Men vi har ikke evaluert dette hundre prosent ferdig. I morgen er det en fridag i Toblach - da blir det tid til å roe ned og trene godt, sier Skinstad.
Petter Northug tapte dermed 38 sekunder til sammenlagtleder Dario Cologna på dagens etappe, og er nå over ett og et halvt minutt bak sveitseren sammenlagt.

18. plass i mål Det var seks innlagte spurter med 15, 10 og 5 bonussekunder til de tre første. Northug blandet seg ikke inn i teten på noen av de tre spurtene på klassiskdelen av løpet.

Etter skibyttet var han imidlertid offensiv, og vant den første sprinten etter å ha gått sikk-sakk opp bakken mot passering og sperret Dario Cologna og Marcus Hellner etter tur.

På neste runde startet Northug avansementet i feltet litt seint, og klarte bare andreplassen bak Hellner.

Og under den avsluttende runden i sporet var ikke Northug med i front, og var nummer 18 i mål.

FINSK SEIER: Matti Heikkinen kontrollerer at han vinner foran sammenlagtleder Dario Cologna. Foto: Jens Meyer, AP/Scanpix
FINSK SEIER: Matti Heikkinen kontrollerer at han vinner foran sammenlagtleder Dario Cologna. Foto: Jens Meyer, AP/Scanpix Vis mer

Finske Matti Heikkinen vant etappen foran Cologna, mens Tord Asle Gjerdalen ble beste nordmann i mål på niendeplass.

Cologna leder dermed touren 40,9 sekunder foran kanadiske Devon Kershaw, mens Northug er 1.37,4 bak lederen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!