Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sint Northug

Northug freser, men treneren forstår avgjørelsen. - Det er mange som går fort

Sprintsjefens luksusproblem skaper trøbbel for Northug.

TRANGT NÅLØYE: Petter Northug ble ikke så lite sint og freser mot uttaket til Falun neste helg uten hans navn på lista. Foto: NTB Scanpix
TRANGT NÅLØYE: Petter Northug ble ikke så lite sint og freser mot uttaket til Falun neste helg uten hans navn på lista. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Petter er forbanna. Men jeg forstår også sprintsjefen.

Det sier trener Stig Rune Kveen etter at Petter Northug ble vraket på sprintlaget til Falun til tross for et uttrykt ønske om å få gå distansen neste helg som en viktig oppkjøring til VM-sprinten, åpningsøvelsen i Lahti 23. februar.

Petter Northug har fribillett som tittelforsvarer.

Kveen ønsker å understreke at han forstår sprinttrener Arild Monsens situasjon.

- Petter skal jo gå sprinten i VM uansett. Og Monsen ønsker selvfølgelig å se så mange som mulig før han bestemmer seg for de fire som skal gå sammen med Petter i VM. Det er mange som går fort på ski i Norge nå, sier Kveen til Dagbladet.

Opplegget røk

Men han legger raskt til at opplegget til Petter Northug røk ved at ønsket hans om å gå i Lahti ikke ble etterkommet.

- Det var planen at Petter skulle få denne sprinten i kroppen som en viktig del av oppkjøringen. Nå kan det skje at han ikke får gått et eneste sprintløp før VM. Han er totalt uenig i uttaket, sier Kveen.

Northugs trener forklarer:

FORSTÅR SPRINTSJEFEN: Trener Stig Rune Kveen sier han forstår Arild Monsens avjgørelse. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FORSTÅR SPRINTSJEFEN: Trener Stig Rune Kveen sier han forstår Arild Monsens avjgørelse. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Nå må vi endre planer. Men det har ikke vært et tema for Petter å gå sprinten i NM, fordi det er 30 kilometer dagen etter. Og her må han vise seg fram. Sprintløpet i Ottepää uka før VM kommer også tett innpå.

Sprinttrener Arild Monsen forteller til Dagbladet at laguttaket var vanskeligere enn vanlig denne gang.

- Det er et luksusproblem at vi har såpass mange bra sprintere nå. Petter har ikke vist form på en stund. Og selv om jeg ikke vil snakke om rettferdighet, så har alle, bortsett fra Eirik Brandsdal vært på pallen denne sesongen.

OBJEKTIV: Arild Monsen sier at det er et luksusproblem. Og at han så på uttaket med et objektivt øye. Foto: NTB Scanpix
OBJEKTIV: Arild Monsen sier at det er et luksusproblem. Og at han så på uttaket med et objektivt øye. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Objektivt øye

Sprintsjefen sier videre:

- Selv om vi vet hva Petter Northug er kapabel til, så kan vi ikke sette ut løpere som har gode resultater å vise til. Jeg må bruke et objektivt øye, sier Arild Monsen til Dagbladet.

Han legger til at det ikke er kjørt for Petter Northug med tanke på å få gå et sprintrenn før VM. Om Northug velger å stå over sprinten i NM helgen etter Falun.

Generalprøve

- Det er en generalprøve i Ottepää helgen før VM. Der kan han sannsynligvis få gjennomkjøringen om han ønsker det, sier Monsen.

Han forteller at VM-troppen blir tatt ut etter NM.

Det kan åpne for en plass til Petter Northug i Ottepää.

- Dette blir ikke optimalt. Ønsket hans om å få gå i Lahti ble ikke etterkommet. Nå må Petter bare gjøre det beste ut av situasjonen og gjøre sitt aller ytterste i NM, sier Stig Rune Kveen.

Petter Northug hadde også ønske om å gå 30 kilometeren i Falun kommende helg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling