Northug frir til Putin: - Jeg kan ikke la barna mine vokse opp i Norge

Petter Northug i stort intervju om russisk doping, Ole Einar Bjørndalen, Sergej Ustjugov og framtidige barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug konkurrerte sammen med både langrennskvinner og skiskyttere i løpet av helgas uvanlige konkurranseformer i Russland.

Rennene var en del av «Champions Race» og «Prize of the Governor of the Tyumen Region» på Geolog stadion i russiske Tjumen. Stjerner som Northug, Aleksandr Legkov, Ole Einar Bjørndalen, Martin Fourcade, Gabriela Soukalova, Dorothea Wierer og Federico Pellegrino deltok.

Northug ble satt ettertrykkelig på plass i mixed-stafetten sammen med Ole Einar Bjørndalen, men vant langrennssprinten foran lynraske Federio Pellegrino og Teodor Peterson.

I forbindelse med rennene stilte Northug opp i et stort intervju med den russiske avisen R-Sport, hvor han i hovedsak ble spurt om temaene doping, Ole Einar Bjørndalen, Sergej Ustjugov, Martin Johnsrud Sundby, framtidige barn og forholdet til Russland.

Frir til Putin Det virker å være godt. Northug har blant annet trent mye sammen med Ilja Tsjernousov og Aleksandr Legkov. Spesielt Northug og Tsjernousov har trent mye sammen, som Dagbladet tidligere har omtalt.

- Petter er verdens beste skiløper og en perfekt målestokk for meg. Petter er ekstremt treningssmart og intelligent. Han er god på det meste og er veldig dedikert. I tillegg er han ganske morsom, sa Tsjernousov til Dagbladet i august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer