Northug friskmeldt til hardtrening

- Bare å måke på.

TRENGER IKKE HVILE PÅ STAVENE: Petter Northug har forsøkt å provosere fram kneplagen gjennom harde treningsøkter på asfalt i det siste. Det har imidlertid ikke skapt komplikasjoner, og langrennsstjerna kan fortsette sesongforberedelsene som før.Foto: Tormod Brenna/Dagbladet
TRENGER IKKE HVILE PÅ STAVENE: Petter Northug har forsøkt å provosere fram kneplagen gjennom harde treningsøkter på asfalt i det siste. Det har imidlertid ikke skapt komplikasjoner, og langrennsstjerna kan fortsette sesongforberedelsene som før.Foto: Tormod Brenna/DagbladetVis mer

|||Petter Northug er friskmeldt til hardtrening av landslagslegen. Det betyr at han stiller i Tour de Trøndelag, melder Adresseavisen.

Tirsdagens kneundersøkelse av Petter Northug i Trondheim, utført av landslagslege Knut Gabrielsen, ga ingen grunn til bekymring. Han er friskmeldt til hardtreningen.

- Det er bare å måke på for Petter. Kneet er helt uproblematisk med tanke på å fortsette treningen, sier pappa John Northug til Adresseavisen.

Grunnen til undersøkelsen var at Northug har en følelse av at noe er galt med kneet når han er ute og løper i bratt terreng. Det forsterket seg i forrige uke. Han prøvde å provosere fram kneplagen skikkelig gjennom en hard asfaltøkt på beina sist søndag. Han klarte derimot ikke å provosere det særlig mye da. I går gikk også undersøkelsen greit.

- Det er en gledens dag for oss. Gabrielsen sier Petter lever fint med kneet, sier Northug senior.

Grønt lys til videre hard trening, betyr også at Northug stiller til start i Tour de Trøndelag kommende helg. Dermed blir det superduell mot sveitseren Dario Cologna i Stjørdal og Meråker.

(NTB)