Northug friskmeldte seg selv

Petter Northug er friskmeldt og tilbake i trening etter sykdommen som ødela sesongåpningen.

FRISK: Petter Northug er klar for å konkurrere igjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FRISK: Petter Northug er klar for å konkurrere igjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Langrennsstjernen måtte droppe helgens åpningsrenn på Beitostølen som følge av antydning til tette bihuler. Søndag bekrefter trener Stig Rune Kveen at Northug har friskmeldt seg selv.

- Han hadde to lette økter lørdag og friskmeldte seg selv. Petter skal også på ski i dag og ser nå framover, sier Kveen til NTB.

Til tross for at sykdommen har sluppet taket var det likevel ikke aktuelt å reise til Beitostølen for å gå søndagens 15 kilometer i fri teknikk.

- Når du har vært småforkjølet, må du trene rolig de første dagene. Det er et godt tips til alle, sier Kveen – og legger til:

- Han må nå ha noen dager med langkjøring.

Avla rapport

Det store spørsmålet nå er om Northug får sjansen i verdenscupåpningen i finske Ruka kommende helg. Kveen bekrefter at det er dialog med landslagsledelsen.

- Peter har avlagt rapport på hvordan statusen på kroppen er, og at han er motivert for å gå skirenn. Det var viktig å få kommunisert det, og det har han gjort, sier treneren.

Landslagstrener Tor Arne Hetland har holdt kortene tett til brystet med hensyn til Northugs Ruka-skjebne. Tidligere denne uken signaliserte samtidig Løfshus at det kan bli vrient for Northug å få plass til rennene i Finland.

- Vi ville gjerne sett han på start her. Skal han ha noen garanti for å gå neste helg, må han prestere her, så det betyr at Ruka henger i en tynn tråd, sa Løfshus til NTB.

Lillehammer første?

Fem løpere er forhåndsuttatt til minitouren i Finland. Ytterligere fem løpere får klarsignal mandag.

Dersom Northug skal få sjansen der, må han tas ut på skjønn.

Skulle langrennsstjernen gå glipp av Ruka-rennene, er det sannsynlig at han stiller til start i norgescuprennene på Gålå kommende helg i stedet. Første helgen i desember blir det så verdenscupstart på Lillehammer.

Der har Norge nasjonal kvote og utvidet antall løpere på start. Totalt 15 mannlige løpere skal gå rennene i OL-anlegget fra 1994.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer